Удова чеченського польового командира засудила повернення його вбивці Красікова до Росії

Днями країни Заходу та Росія разом з Білоруссю провели масштабний обмін ув’язненими. Серед повернених до країни-агресорки виявився й росіянин Вадим Красіков. У грудні 2021 року суд у Берліні визнав Красікова винним у вбивстві Зелімхана Хангошвілі, який воював за незалежність Ічкерії, а в Росії був оголошений у розшук за звинуваченням у тероризмі. Новину про повернення вбивці у сім’ї сприйняли категорично, пише DW.

Удова Хангошвілі Манана Раїса Ціатієва розповіла, що влада Німеччини не повідомила сім’ю вбитого в Берліні колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі про обмін Вадима Красікова, засудженого на довічний термін за його вбивство.

Вона пояснила, що відразу після рішення суду ходили чутки про спроби Москви домовитися про обмін Красікова.

«Виявляється, що заради політичної вигоди можна знехтувати будь-якими законами. Людина – вбивця. Якщо де б її не випустили, вона навряд чи проживе чесне, свідоме життя з такою кількістю гріхів за плечима», – сказала вдова.

За даними видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, на звільненні наполіг міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн, який віддав розпорядження генеральному прокурору Єнсу Роммелю.

Раніше кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп розкритикував домовленість про обмін ув’язнених між Росією та Заходом. На думку Трампа, обмін ув’язнених став «перемогою для Путіна або будь-якої іншої країни, яка має з нами справу».

Нагадаємо, 1 серпня, пройшов масштабний обмін ув’язненими між Росією, США та Німеччиною. У ньому взяли участь відразу 24 людини. Російська сторона передала американській стороні 16 осіб (до цієї групи увійшли громадяни США, особи з подвійним громадянством та росіяни), а американська сторона передала Росії 8 осіб (усі вони є громадянами РФ).

До слова, президент США Джо Байден після обміну політв’язнями з Росією закликав російського президента-диктатора Володимира Путіна «зупинитися».

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

47 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

48 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

49 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

60 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago