Російських пранкерів Вована і Лексуса нагородили орденами дружби в Кремлі

Пранкери Вован (Володимир Кузнєцов) і Лексус (Олексій Столяров) отримали державні нагороди в Кремлі. Також нагородили письменника Захара Прилєпіна. Лексусу з Вованом вручили ордени дружби, а Прилєпіну, який з’явився на нагородження в мундирі — орден мужності. Про це повідомляє “РИА Новости”.

Нагородження відбулося в середу, 3 липня. На урочистій церемонії їх оголосили “пранк-журналістами”. Про це розповіло джерело в оточенні Захара Прилєпіна, якому, крім ордена, видали також відомчу медаль Міноборони РФ “За зміцнення бойової співдружності”. Хто саме вручав ордени і медалі — не повідомляється.

“Орден Дружби дали пранкерам за особливі заслуги у зміцненні миру, дружби, співробітництва та взаєморозуміння між народами. Це сукупна нагорода за результатами діяльності, а не за конкретний проєкт. Це по суті легітимізація пранк-журналістики на найвищому рівні”, — повідомив інсайдер.

На нагородженні, як згадує джерело, також були присутні Ірина Родніна, Сергій Безруков, а разом зі свіжоспеченими орденоносцями сфотографувався продюсер і медіатехнолог Саргіс Мірзаханян, який кілька років тому працював над проєктами резолюцій про скасування антиросійських санкцій для Латвії, Греції і навіть Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). І запрошував іноземних, лояльних режиму Путіна європейських політиків спостерігачами на виборах у РФ.

Хто такі пранкери Вован і Лексус

Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) стали відомі своїми скандальними пранками з першими особами іноземних держав. Вони розігрували телефоном президента Франції Емманюеля Макрона, колишнього прем’єра Британії Бориса Джонсона, прем’єра Канади Джастіна Трюдо, президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, експрезидента США Джорджа Буша — молодшого та інших політиків. Також вони телефонували відомим, нелояльним до Путіна письменникам, журналістам і музикантам. Так, у травні, Лексус і Вован дзвонили співаку Андрію Макаревичу, представившись президентом України Володимиром Зеленським. Обидва пранкери внесені до списку “Миротворця”.

Пранкери Лексус і Вован Фото: РИА Новости
Ольга Степанова

Recent Posts

До яких особистих даних військовозобов’язаних громадян може отримати доступ ТЦК

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до закону про реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів "Оберіг".…

19 хв. ago

Закликами до мирних переговорів Орбан намагається зірвати підтримку Україні – ISW

Угорський премʼєр-міністр Віктор Орбан намагається переключити увагу західних країн з допомоги Україні на можливі мирні переговори з…

25 хв. ago

Джерело ціаніду: чому небезпечно їсти вишні з кісточками

Вишня – смачна та корисна ягода, улюблена багатьма. Але що робити з кісточками, які зазвичай ми…

35 хв. ago

Атака безпілотників у Росії: влада готує евакуацію населення

Вночі 7 липня безпілотники атакували Воронезьку область РФ, повідомив губернатор Олександр Гусєв. За його словами,…

40 хв. ago

Прогноз магнітних бур на 7-9 липня: якою буде сонячна активність

Магнітні бурі впливають на атмосферний тиск, через це деякі люди можуть відчувати головний біль, втому…

58 хв. ago

Занепокоєння та страх: союзники США не вірять, що Байден проживе ще чотири роки

Союзники Сполучених Штатів у приватних розмовах висловлюють гостру занепокоєність станом здоров'я президента США Джозефа Байдена. Їх…

1 годину ago