Злив розмов німецьких генералів: Захарова пригрозила Берліну “денацифікацією”

Представниця російського МЗС Марія Захарова пригрозила Німеччині “денацифікацією” після витоку розмови офіцерів Бундесверу про ймовірні удари по Кримському мосту.

Як повідомляє The Moscow Times, Захарова пообіцяла Німеччині “жахливі наслідки”, якщо Берлін не змінить ситуацію після публікації прослуховування високопоставлених німецьких офіцерів про можливий ракетний удар по Кримському мосту.

“Вони, як ми тепер розуміємо, так і не денацифіковані до кінця… Найжахливіше, що це приведе – і це факт, можете перевірити – якщо нічого не буде зроблено, якщо цей процес не буде зупинено самим німецьким народом, насамперед до жахливих наслідків для самої Німеччини”, – заявила Захарова.

За її словами, на російське МЗС чекає чекає пояснень від німецької влади. Захарова заявила, що за зміст розмов Німеччині доведеться відповідати. 

Злив розмови німецьких офіцерів – останні новини про скандал

У п’ятницю російські ЗМІ поширили запис розмови німецьких військових, під час якої, зокрема, обговорювали можливість ударів ракетами Taurus по Кримському мосту за допомогою винищувача Dassault Rafale.

Секретна служба Бундесверу MAD почала розслідування цього інциденту. Як писали ЗМІ, під час зустрічі німецькі офіцери були дуже необережними, адже використовували легку для прослуховування платформу WebEx.

Згодом канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив справжність “злитої” розмови німецьких офіцерів про Україну. Він назвав “серйозним витоком” аудіозапис прослуховування розмови німецьких офіцерів, який опублікували російські пропагандисти, назвавши цей інцидент “великою проблемою”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

23 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

32 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

39 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

44 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

51 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

1 годину ago