Сім’ї загиблих пасажирів літака МАУ, збитого Іраном, вийшли на мітинг у Тегерані

Зранку 3 лютого у Тегерані відбувся мітинг. Його організували сім’ї загиблих пасажирів українського літака, збитого Іраном у 2020 році. Цей мітинг розігнали, розповіли журналісти.

Родини пасажирів літака авіакомпанії МАУ, який виконував рейс PS752, зібралися у Тегерані перед офісом ООН. Вони вимагали справедливості від іранського уряду, пише “Голос Америки”

Рідні пасажирів владу країни звинувачують у тому, що вона перешкоджає розслідувати загибель рейсу PS752. Цей літак двома іранськими зенітними ракетами збили зранку 8 січня 2020 року.

Учасники цієї акції прохали про зустріч з заступницею Верховного комісара з прав людини Недою Аль-Нашіф. Втім, агенти служби безпеки в цивільному, а також сили безпеки режиму Ірану відразу ж взялися за розганяння людей. Вони погрожували їм, а також залякували.

Поведінка силовиків була образливою та жорстокою, вони були готові до будь-якої жорсткішої реакції,
– йдеться у повідомленні Асоціації родин рейсу PS752 у мережі X.

Звернімо увагу, що родини пасажирів раніше підписали заяву. У ній вони вимагали скасувати поїздку до Ірану Неди Аль-Нашиф.

Нагадаємо, 8 січні 2020 року у цивільний літак в Ірані вдарили двома ракетами. Внаслідок цього загинули всі 176 людей, котрі перебували на борту повітряного судна. Серед них були іранці та канадці іранського походження. Вони мали летіти до Канади через українську столицю. Як зазначив офіційний Іран, їхні військові прийняли повітряне судно за ракету Сполучених Штатів.

На думку рідних загиблих, Іран покриває злочинців, котрі здійснили “умисне вбивство, навмисний напад на цивільне населення або цивільні об’єкти, посягання на особисту гідність і грабіж, а також злочини проти людяності у вигляді вбивства та «інших нелюдських дій”.

У липні 2023 року до Міжнародного суду ООН у Гаазі звернулися Канада, Велика Британія, Швеція та Україна з вимогою розпочати розгляд проти Ірану.

 

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

32 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

34 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

35 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

45 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

47 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

49 хв. ago