Жінки отримують $500 доларів за тимчасовий шлюб: всі деталі нової схеми

Молоді жінки з індонезійських сіл стають тимчасовими дружинами іноземних туристів в обмін на щедрий “викуп”. Холостяки знайомляться з місцевими мешканками через агенції, які допомагають їм узаконити стосунки, а після відпочинку — подають на розлучення. Про це пише газета Los Angeles Times.

Обидві сторони швидко проводять неформальну весільну церемонію, після чого дружина отримує “викуп”, а натомість зобов’язується виконувати домашні обов’язки та ділити ліжко зі своїм “тимчасовим коханим”. Коли чоловік закінчує свою мандрівку й виїжджає з країни, шлюб негайно розривається.

Подібні “шлюби заради задоволення” стали величезною індустрією в індонезійському Пунчаку й стали запорукою розвитку туризму та регіональної економіки.

Молоді жінки з індонезійських сіл стають тимчасовими дружинамиФото: SCMP

Жінка, яку звуть Кахайя, поділилася з журналістами видання власним досвідом. Як з’ясувалось, вона була заміжня вже більше ніж 15 разів — переважно це були туристи з Близького Сходу.

Першим обранцем професійної нареченої виявився 50-річний мандрівник із Саудівської Аравії, який заплатив $850 “викупу”, але після сплати відсотка агенту, котрий організував шлюб, жінці лишилась тільки половина суми. Через п’ять днів після весілля “наречений” полетів додому, і пара подала на розлучення.

Кахайя каже, що за один шлюб отримує в середньому від $300 до $500, які витрачає на оренду житла та догляд за хворими бабусею і дідусем.

Натомість інша жінка, яку звуть Ніса, виходила заміж щонайменше 20 разів, але зуміла вчасно покинути цей сумнівний бізнес.

Новою схемою часто користуються туристи з Близького СходуФото: SCMP

До речі, подібну практику не визнає індонезійське законодавство, оскільки вона суперечить основній меті шлюбу, яка полягає у створенні стабільних, довготривалих сімейних стосунків. Порушення шлюбного законодавства може призвести не лише до штрафів, а й до тюремного ув’язнення.

Романчук Микола

Recent Posts

Одні заплатять за інших: в тарифах назріває колапс

Національна комісія з регулювання енергетики (НКРЕКП) планує уніфікувати тарифи на електроенергію, що викликало критику з…

6 хв. ago

Правило 1 ранкової години Джеффа Безоса: нейровчені пояснюють, у чому користь

Чимало успішних особистостей із багатомільярдним капіталом можуть похвалитися доволі важким ранковим режимом, у якому знайдеться…

13 хв. ago

Учені виявили в стічних водах бактерії, що “пожирають” пластик

Дослідники з Північно-Західного університету США знайшли рішення, яке може допомогти в боротьбі зі зростаючою проблемою забруднення…

18 хв. ago

Мігранти будували, а потім “спалили”: в Росії згорів театр вартістю понад $7 млн (фото)

В місті Хабаровськ (Російська Федерація) вісім мігрантів випадково спалили Хабаровський крайовий академічний музичний театр. Наразі…

19 хв. ago

Жінкам дали час до 15 жовтня: інакше роботи не буде

У разі дефіциту кадрів ринку праці, викликаного зокрема і повномасштабним вторгненням, відкриваються нові перспективи для жінок. Однією…

22 хв. ago

Стало відомо, скільки ще українців хочуть мобілізувати до кінця року

До кінця 2024 року до лав Збройних сил України хочуть мобілізувати ще 200 тисяч людей.…

23 хв. ago