Людство на порозі Третьої світової, зупинити її може одна країна, – The Telegraph

Людство опинилося на порозі Третьої світової війни. І зупинити її початок може лише одна країна – Ізраїль, тож Захід має йому допомогти, вважає журналіст, письменник, редактор The Sunday Telegraph Аллістер Хіт. 

“Якщо ви прагнете миру, війна проти Ірану буде необхідна в першу чергу. Якщо ви хочете запобігти ядерному апокаліпсису, іранська атомна програма має бути знищена. Якщо ви прагнете кращого, здоровішого світу, огидні іранські теократи повинні бути знищені”, – пише він у своїй колонці для The Telegraph

Іранський режим є “джерелом майже всіх проблем на Близькому Сході”, головним експортером тероризму, союзником Росії, другом Китаю і “раковою пухлиною, що роз’їдає спільну долю людства”, наголошує Хіт. За його словами,  тепер Ізраїль має врятувати Захід, і якщо в нього немає засобів для того, щоб зробити це самостійно, США має відправити їх. Він акцентує, що зміна режиму в Ірані має бути головним зовнішньополітичним пріоритетом для кожної демократії у світі. 

Удар по Ізраїлю, якого у вівторок, 1 жовтня, завдав Іран, став для Тегерана катастрофою. Країна використала частину своїх ракет і фатально послабила свою позицію, пише Хіт.

“Вона виставила себе мерзенним, фанатичним хуліганом, хоча і досить крихким, щоб його можна було звалити. Цього разу він (Іран) неправильно зрозумів Америку. Він недооцінив апетит Ізраїлю до ризику і болю. Жоден уряд в Єрусалимі не може терпіти повторюваних, ескалаційних ракетних атак з боку тисячолітньої держави, яка явно прагне його знищення; і навіть найбільш марновірні з апаратників Державного департаменту тепер бачать, що ядерний Іран приведе нас до Третьої світової війни”, – йдеться у матеріалі. 

Автор зазначив, що зараз небезпека полягає в тому, що іранський режим, який дедалі більше панікує, поглиблюватиме свої помилки, намагаючись якомога швидше набути ядерного статусу.

“Цього не можна допустити. Ізраїль, метою якого є забезпечення власного виживання і виживання єврейського народу, має не лише право, але й обов’язок завдати нищівного удару у відповідь по іранському режиму. Він заслуговує на повну і беззастережну підтримку Заходу”, – констатував Аллістер Хіт. 

Романчук Микола

Recent Posts

Землю накриє геомагнітна буря: на Сонці виник другий за потужністю спалах за 5 років (відео)

Учені з NASA повідомили, що космічні апарати, які спостерігають за Сонцем, зафіксували появу на нашій…

26 хв. ago

Клопотенко посмажив сандалі та нарвався на хейт в соцмережі

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко опублікував у Tik-tok незвичний рецепт: смажені сандалі у клярі. Однак, таку кулінарну імпровізацію оцінили…

33 хв. ago

Кейт Міддлтон зʼявилася на публіці в сережках за 100 тисяч гривень (фото)

Кейт Міддлтон зʼявилася на публіці в сережках за 100 тисяч гривень. Знімками нового виходу монаршої…

38 хв. ago

ТЦК посунуть від мобілізації: Кабмін вніс важливі зміни

В Україні триває дія воєнного стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Настав час,…

42 хв. ago

Компанія-виробник безпілотників звинуватила ТЦК у викраденні головного інженера

Українська компанія Ptashka Drones, що виготовляє FPV-дрони «Пташка-10» , заявила про викрадення їхнього головного інженера…

2 години ago

Літо повертається: синоптик заговорила про потепління в Україні

Осіння прохолода тільки-но прийшла в Україну, але вже знову йде. На заході країни очікується потепління, а…

2 години ago