“Найдурніший злочинець” хотів продати вкрадені речі тим самим людям, яких обікрали

25-річний Каллум-Луїс Еллербі з Йоркшира (Велика Британія) був засуджений до 18 місяців тюремного ув’язнення після низки крадіжок та пограбувань. Суддя назвав його “найдурнішим злочинцем”, адже чоловік намагався продати викрадені інструменти тим самим людям, яких напередодні обікрали. Про це пише видання Daily Star.

Повідомляється, що інцидент стався в листопаді минулого року в Йорку. Еллербі прийшов на будівельний майданчик і запропонував робітникам придбати електроінструменти за 3130 фунтів стерлінгів (близько 155 тис. грн). Виявилося, що ці знаряддя вкрали з цього ж будинку кількома годинами раніше.

За версією слідства, злочинці проникли на територію помешкання, зламавши двері внутрішнього дворика. Загальна вартість зниклого в результаті пограбування майна оцінюється в 1500 фунтів стерлінгів (74 тис. грн). Незрозуміло, як Еллербі заволодів цими речами, але його негайно заарештували.

Під час судового розгляду чоловік визнав провину у зберіганні награбованого, хоча заперечував безпосередньо крадіжку з проникненням. Обвинувачення з цим погодилося.

Еллербі прийшов на будівельний майданчик і запропонував робітникам придбати електроінструменти вартістю 3130 фунтів стерлінгів Фото: Rinscom

До речі, це був уже не перший подібний випадок для Еллербі. Лише за два дні до цього інциденту йому оголосили вирок й залучили до громадських робіт за п’ять крадіжок у магазинах та заподіяння шкоди майну.

Суддя Саймон Гікі розкритикував Каллум-Луїса за неможливість “лишатися на боці закону” та “жахливу історію” невиконання судових рішень. Зважаючи на численні злочини та ризик для громадськості, чоловіка засудили до 18 місяців ув’язнення.

Адвокат Лілі Вільдман заявила, що її підзахисний розуміє необхідність змін у стилі життя, проте суддя Гікі переконаний, що лише в’язниця може виправити ситуацію.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

5 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

13 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

21 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

29 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

37 хв. ago

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

У редакцію "На Пенсії" написав Петро Бабенко із Чернігівської області, і його обурення цілком зрозуміле. Чоловік упевнений,…

45 хв. ago