Клумба по-королівськи: садівник короля Чарльза III розповів, які квіти слід садити для пишного саду

Королівська клумба британських монархів — це особливе місце, куди звертаються садівники ландшафтні дизайнери за натхненням та порад від фахівців. Садівник короля Чарльза III, Джек Стоукс, поділився нещодавно з виданням The Sun секретами, які століттями зберігаються за стінами Букінгемського палацу.

Зокрема, він розповів про ті рослини, які прикрасять сад, і з легкістю приживуться практично за будь-яких умов. Які рослини королівський садівник рекомендує для пишного саду?

Гортензія Анабель

Саме цей сорт гортензії особливо приваблює пишними білими бутонами, завойовуючи серця садівників по всьому світу. Вона має чудовий вигляд, а ще відрізняється високим рівнем стійкості до природних умов. Вона буде рости як на сонці, так і у напівтіні, а ще може з легкістю перенести періодичні засухи без необхідності частого поливаня.

Гортензія Анабель / Фото: Pexels

Лаванда

Фіолетові суцвіття і неймовірний аромат — найважливіші особливості цієї рослини. Стоукс підкреслює, що вона відома своєю особливою витривалістю. Лаванда може рости практично за будь-яких умов. Вона чудово почуває себе як за підвищеної вологості, так і на кам’янистих ґрунтах.

Клематис

Ще одна квітка, яка стане чудовим доповненням будь-якого саду. Вона зробить ділянку особливо квітучою завдяки яскравим квітам різного відтінку. Хоча ця рослина вимагає до себе трішки більше уваги, ніж дві попередні, проте вона буде квітнути за будь-яких природних умов.

Джек Стоукс впевнений, що вибір рослин для саду — важливий процес. Але не варто соромитися експериментувати, якщо ви хочете отримати дійсно приголомшливий результат. Рослини, які пропонує королівський садівник, можуть стати лише початком для створення свого власного шедевру.

Ольга Степанова

Recent Posts

Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК

Уряд України продовжує вдосконалювати механізми мобілізації та військового обліку в умовах воєнного стану. Кабінет Міністрів…

4 хв. ago

Українців позбавлять права на субсидію: хто у зоні ризику

Право українців на житлові субсидії можуть переглядати у разі виникнення певних обставин. Хто може втратити…

20 хв. ago

У шматку каменю віком 2 млрд років вчені знайшли мікроби

Унікальне відкриття, зроблене вченими у Південній Африці, може перевернути наше уявлення про еволюцію життя на…

28 хв. ago

В Україні злетіли ціни на популярний овоч для борщу: чому дорожчає

В Україні суттєво зросла вартість столових буряків. За останній тиждень ціни зросли на 20%, що…

32 хв. ago

Росіяни прорвалися до Цукуриного: ситуація на східному фронті погіршується

На Донеччині російські окупанти з двох напрямків штурмують Цукурине - ворог все ж зміг прорвати…

37 хв. ago

Мобілізація чоловіків до 25 років: у Раді заявили про важливу угоду з військовими

Уряд України визначився, як проходитиме мобілізація молоді. Про це розповів народний депутат України Михайло Цимбалюк . З його…

47 хв. ago