Прошуто може зникнути: Італію охопила свиняча чума

В Італії з січня 2022 року, коли почалася епідемія чуми серед свиней, знищено майже 120 000 голів, три чверті з них тільки за останні два місяці, коли ситуація погіршилася.

Видання Independent пише, що на початку вересня стався вже 24 спалах захворювання. Найбільше постраждала Ломбардія, де хворобу виявили у домашніх свиней на 4500 квадратних кілометрах, зокрема регіонах П’ємонт і Емілію-Романью, які знамениті пармським прошутто.

Coldiretti, впливова сільськогосподарська лобістська група Італії, оцінює збитки, завдані галузі на сьогоднішній день, у 500 мільйонів євро, а деякі фермери можуть залишитися без засобів до існування.

“Поширення свинячої чуми досягло загрозливих масштабів, ставлячи під загрозу не тільки здоров’я тварин, а й весь свинарський сектор”, – попередив президент Confindustria Етторе Прандіні.

Щойно чуму свиней було підтверджено в Італії, 12 країн, включно з Китаєм, Тайванем і Мексикою, запровадили негайну заборону на імпорт італійських свинячих делікатесів, таких як прошутто крюдо. Японія, Південна Корея і ще чотири країни просто обмежили імпорт. При цьому США і Канада імпортують свинину тільки з районів, не зачеплених свинячою чумою.

За даними асоціації італійської м’ясної промисловості Assica, це призвело до негайного скорочення експорту на 20 мільйонів євро на місяць для сектору, обсяг продажів якого торік становив 2,1 мільярда євро.

Романчук Микола

Recent Posts

Гетманцев пропонує оподатковувати всі посилки з-за кордону

Норму про несплату податку на додану вартість при отриманні посилки з-за кордону вартістю менш як…

6 хв. ago

У Японії в аеропорту вибухнула бомба: скасували понад 80 авіарейсів

У Японії, в аеропорту Міядзакі, скасовано понад 80 рейсів через вибух на рульовій доріжці американської бомби…

23 хв. ago

Британська акторка за тиждень переспала із понад сотнею студентів та їх батьками

25-річна британка Бонні Блу від початку 2024 року вже мала інтимні стосунки із 200 партнерами.…

33 хв. ago

Небезпечна хвороба поширюється на Дніпропетровщині: масово хворіють діти

Кожні 3-4 роки в Україні спостерігаються спалахи кашлюку. Зараз одним із осередків стала Дніпропетровська область. У…

42 хв. ago

Замість бензину українцям продавали “бодягу”: де заливали підроблене пальне

Правоохоронці викрили на Львівщині незаконний продаж фальсифікованого пального – зокрема, бензину. Зловмисники реалізовували його через…

50 хв. ago

Міноборони запровадить нові повістки в Україні: що зміниться

В Україні вже почали тестування функціональність повісток з QR-кодом, повідомила в коментарі DOU заступниця міністра оборони з питань цифровізації…

58 хв. ago