Патріарха Кирила чекають у начальства: повідомляється про тяжку хворобу глави РПЦ

У патріарха Російської православної церкви Кирила (Володимир Гундяєв – справжне ім’я) виявили смертельно небезпечну хворобу. Про це сам він зізнався лише одній людині – російському міністру оборони Андрію Білоусову. Тепер він щодня молиться біля мощів Матрони Московської, але поки не допомагає.

Про це повідомляють російські телеграм-канали з посиланням на джерела в оточенні Білоусова. Вони водночас кажуть, нібито Гундяєва можна вилікувати, але робити цього не поспішають.

В оточенні міністра оборони РФ кажуть, що страшну смертельну хворобу серця глави РПЦ вилікувати можна, але не потрібно. Мовляв, технічно можливість проведення операції є, але цього разу бояться, що патріарху нічого вже не допоможе – тепер лише “вірять, що все буде добре”.

Вірою намагається Кирилу допомогти і сам глава російського Міноборони Андрій Білоусов. Чомусь саме йому єдиному про хворобу зізнався головний РПЦшник, але міністр, судячи з обізнаності його колег у цьому питанні, не витримав і розповів “по секрету всьому світу”.

Тепер Білоусов б’є чолом не диктатору Володимиру Путіну, як зазвичай, а мощам Матрони Московської. Їх, до речі, міністр колись привозив у свій командний пункт у валізці – сподівався таким чином захиститися від українських ракет та дронів.

Патріарху Кирилу частіше не щастить

Все частіше патріарху РПЦ не щастить. І збивають з ніг його не лише тяжкі хвороби, а й більш дрібні ситуації. У 2022 році Кирило шльопнувся на сходах тільки-но відкритої церкви в Новоросійську. Віруючі жахнулися: впав кирилл, впаде і Росія.

А у вересні 2024 року Кирилу стало погано у Пітері ніби на підтвердження його меседжу про те, як в Росії жити добре. Йому навіть викликали швидку – так закінчилася хресна хода. 

Романчук Микола

Recent Posts

У Японії в аеропорту вибухнула бомба: скасували понад 80 авіарейсів

У Японії, в аеропорту Міядзакі, скасовано понад 80 рейсів через вибух на рульовій доріжці американської бомби…

18 хв. ago

Британська акторка за тиждень переспала із понад сотнею студентів та їх батьками

25-річна британка Бонні Блу від початку 2024 року вже мала інтимні стосунки із 200 партнерами.…

28 хв. ago

Небезпечна хвороба поширюється на Дніпропетровщині: масово хворіють діти

Кожні 3-4 роки в Україні спостерігаються спалахи кашлюку. Зараз одним із осередків стала Дніпропетровська область. У…

37 хв. ago

Замість бензину українцям продавали “бодягу”: де заливали підроблене пальне

Правоохоронці викрили на Львівщині незаконний продаж фальсифікованого пального – зокрема, бензину. Зловмисники реалізовували його через…

45 хв. ago

Міноборони запровадить нові повістки в Україні: що зміниться

В Україні вже почали тестування функціональність повісток з QR-кодом, повідомила в коментарі DOU заступниця міністра оборони з питань цифровізації…

53 хв. ago

У Швеції хочуть заборонити бідність, критики вважають це порушенням прав людини

Уряд Швеції виступив з пропозицією запровадити дев'ятимісячний експериментальний проєкт, який має на меті запровадити заборону…

1 годину ago