Російського сенатора затримали за причетність до вбивства на засіданні Ради Федерації

У п’ятницю, 2 серпня, у Москві під час засідання Ради Федерації затримали сенатора від Тульської області РФ Дмитра Савельєва. Його підозрюють у причетності до організації вбивства. 

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Савельєв представляє Тульську область у верхній палаті російського парламенту від 2016 року, до цього він 10 років був депутатом Держдуми від путінської партії “Единая Россия”. Від листопада 2023 року є членом комітету з економічної політики.

Цей російський політик також відомий тим, що є головою опікунської ради Тульського суворовського військового училища. Перебуває під американськими та європейськими санкціями через підтримку вторгнення РФ в Україну.

У 1990-х роках Дмитро Самельєв працював у структурах “Лукойлу” і був президентом “Транснефти”.

Джерело каналу “ВЧК-ОГПУ” повідомило, що Дмитро Савельєв приймав сьогодні привітання, оскільки вважає себе “десантником”. Завтра він планував святкувати свій 56-й день народження. Все, що сталося, стало для нього повною несподіванкою. 

Коли на засіданні Ради Федерації було оголошено про позбавлення його недоторканності на вимогу генпрокурора, сенатор кинувся до виходу, де його й затримали. При цьому він залишив на робочому місці свій телефон. Силовики його не забрали, інші ж боятися чіпати. Тому телефон постійно дзвонить.

Сенатора Савельєва звинувачують у тому, що він за 100 тисяч доларів замовив партнера по бізнесу, якого запідозрив у розкраданні спільних коштів. Однак найнятий виконавець “здав” замовника та посередника спецслужбам. Посередником виступав особистий помічник сенатора.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

8 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

17 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

24 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

29 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

36 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

46 хв. ago