Передані США російські опозиціонери закликали Захід послабити санкції проти РФ

Звільнений за обміном зі США російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза розкритикував західні санкції проти Росії. Свою заяву він зробив на пресконференції в Бонні.

“Часто санкції спрямовані не проти режиму Путіна і злочинців у його оточенні, а проти всієї країни. Це несправедливо і контрпродуктивно”, – заявив він.

Він зазначив, що і в самій Росії, і на Заході плутають поняття “Вітчизна” і “Ваша Високоповажність”.

“Хіба [в Росії] не існує десятків мільйонів людей, які, навіть за даними ВЦВГД (соціологів – УНІАН), виступають проти війни? Тому я бачу основний акцент своєї діяльності в тому, щоб нагадувати людям у вільному світі, що Росія і Путін – це не одне й те саме. Санкції мають бути відкалібровані таким чином, щоб вони були спрямовані на Путіна, а не просто на громадян Росії”, – заявив Кара-Мурза.

Також опозиціонер висловив думку, що миру і стабільності в Європі не може бути без участі Росії, як найбільшої країни континенту.

Інший опозиціонер – Андрій Пивоваров – підтримав ідею послаблення санкцій проти Росії. На його думку, це потрібно, щоб викрити міф про те, що за кордоном “ненавидять росіян”.

“Я прошу західні країни простягнути руку росіянам: якщо послабити санкції для простих людей, вони зрозуміють, що живуть погано не тому, що Захід зіпсував їм життя”, – заявив він.

Великий обмін ув’язненими між РФ і Заходом

Нагадаємо, напередодні в Туреччині відбувся обмін у в’язненими між РФ і країнами Заходу. До Росії, зокрема, було передано двох російських шпигунів, які, вдаючи з себе аргентинців, були схоплені в Словенії, а також кілера Вадима Красикова, засудженого в Німеччині за вбивство чеченського опозиціонера.

Натомість Росія передала американських журналістів Евана Гершковича та Алсу Курмашову, а також кількох російських опозиціонерів, зокрема Володимира Кара-Мурзу та Іллю Яшина.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

20 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

22 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

23 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

34 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

36 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

37 хв. ago