Польща скасувала деякі програми для українців: що відомо

Польща продовжила тимчасовий захист для українців до 30 вересня 2025 року, але припинила один з видів допомоги для біженців.

Як повідомляє “Польське радіо“, з 1 липня припинили один з видів допомоги для новоприбулих українців з числа вимушених переселенців. Заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі Мацєй Дущик оголосив, що домогосподарства, які прийматимуть українців, не зможуть отримувати грошову компенсацію в розмірі 40 злотих в день.

Українці зможуть отримувати допомогу у місцях спільного проживання. Також скасовано виплату 300 злотих одноразової допомоги для новоприбулих українців.

“Нових біженців – небагато, тому ця система на нашу думку, а також на думку багатьох спостерігачів, здається не виправдана”, – зазначив Дущик.

Українські біженці в Польщі

Нагадаємо, з 1 липня набудуть чинності нові умови для українських біженців. Одноразову допомогу в розмірі 300 злотих (3 тис. грн) буде скасовано, зміняться правила отримання номера PESEL. Однією зі змін стане продовження терміну дії тимчасового захисту для українських біженців до 30 вересня 2025 року.

10 червня польський президент Анджей Дуда підписав зміни до закону про допомогу українським біженцям, який продовжує час їхнього перебування в країні.  

Ольга Степанова

Recent Posts

Попри мільярдні борги державний Енергоатом вирішив роздати гроші журналістам

Державний Енергоатом у червні 2024 року вирішив провести конкурс робіт серед журналістів, блогерів та студентів…

9 хв. ago

Росіянки добровільно і масово стають штурмовичками у лавах ЗС РФ: чому їм це вигідно

На фронті у складі Збройних сил Російської Федерації зʼявилися жінки-увʼязнені. За словами експерта з питань національної…

13 хв. ago

Дефолту України не буде – буде ще гірше: прогноз фінансового аналітика Олексія Куща

Економічний експерт Олексій Кущ прогнозує, що дефолту в Україні не буде. Скоріш за все буде вкрай…

19 хв. ago

Навіть короткі польоти в космос можуть змінити ДНК людини: чому вчених здивували рослини

За останні 60 років у космосі там побували близько 600 осіб. Більшість із них були…

21 хв. ago

Ізраїль ліквідував високопоставленого командира «Хезболли»

Ізраїльські військові вдарили по південних районах Лівану, ліквідувавши одного з верховних командирів ісламського терористичного угруповання…

24 хв. ago

Українцям роздадуть по 20 000 доларів: умови прості – як оформити

Представники українського бізнесу можуть отримати великий грант від міжнародної організації для розширення чи поновлення власної…

34 хв. ago