Шольц надіслав сигнал Росії: НАТО планує розгорнути цілу військову бригаду в країнах Балтії

Зміцнення східного кордону НАТО спрямоване на заборону Росії, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Його заяви наводить ВВС.

Шольц зазначив, що Москва повинна усвідомлювати, що в разі потреби Альянс буде готовий себе захищати.

Німеччина, за словами Шольца, який виступив із цією заявою на Східнонімецькому економічному форумі, відігравала провідну роль, забезпечуючи присутність НАТО у країнах Балтії.

“Оскільки загроза з боку Росії зберігається, ми разом з нашими союзниками вирішили ще минулого року розгорнути додаткові підрозділи в країнах Балтії і розгорнути там на постійній основі цілу бригаду в найближчому майбутньому”, – сказав канцлер, пояснивши, що ці дії необхідні для того, щоб Росія: НАТО готова захищати кожен квадратний метр своєї території.

Шольц зазначив, що Росія має враховувати цю реальність у своїх діях і що дипломатичні зусилля щодо нормалізації ситуації з безпекою в Європі будуть успішними лише з позиції сили.

Нагадаємо, раніше колишній віце-канцлер і екс-міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель закликав «зламати Росію, як колись Радянський Союз».

Bild повідомляє, що таку заяву політик зробив, виступаючи на телебаченні. Також він розповів, чому союзники по НАТО по-різному оцінюють надання Україні зброї та можливості її використання.

«Є різниця між Макроном, з одного боку, і Шольцем та частиною американців – з іншого. Вона у погляді на цю війну», – вважає Габріель.

«Чи маємо ми побоюватися його ескалації та можливості опинитися у ситуації 1914 року, коли в результаті настане велика війна? Чи це швидше ситуація 1938 року? Так, на мою думку, думає Макрон», – сказав Габріель, додавши, що якщо росіцйський диктатор Путін переможе, неважливо, на полі бою або за столом переговорів, це лише збільшить його апетит і він продовжить.

«Макрон правий. Ми бачимо, що вже зараз РФ намагається протистояти Заходу у багатьох інших регіонах. Я вважаю, що цей конфлікт набагато більший, ніж просто Україна. Тому ми маємо реагувати зовсім інакше, не лише військовим шляхом. Ми повинні розтрощити росіян, як це колись вийшло з Радянським Союзом. Тобто технологічно, політично», – заявив Габріель.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є ризик втрати Торецька і Нью-Йорка: DeepState повідомив про невтішне становище 206 ОБ ТрО

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив про важке становище 206 батальйону ТрО. Наслідками ситуації, що склалася, може стати…

5 години ago

“Людина, яку запихнули в бусик, не буде воювати”: командир ЗСУ різко висловився про мобілізацію

Людина, яку запихнули, ногами забили в бусик — вона не буде воювати. Вона зробить все що завгодно,…

5 години ago

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі…

5 години ago

Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування

Понад третина російських громадян вважають “виправданим” у війні проти України застосування ядерної зброї. Про це свідчать результати…

5 години ago

Які документи мобілізованому мають видати в ТЦК

Мобілізаційний процес в Україні набрав нових обертів після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію. Це зумовлено необхідністю…

5 години ago

Як вибрати ідеальний головний убір на літо 2024

Літній сезон 2024 обіцяє бути особливо спекотним, і в таку погоду неможливо обійтися без головного…

5 години ago