США почнуть атакувати іранські об’єкти в Іраку та Сирії вже цими вихідними, – WSJ

Сполучені Штати Америки почнуть атакувати іранські об’єкти в Іраку та Сирії вже цими вихідними. Про це інформує The Wall Street Journal. За даними видання, ні Вашингтон, ні Тегеран не прагнуть розширення конфлікту на Близькому Сході.

“Проте атака на американську базу на північному сході Йорданії за допомогою безпілотника, внаслідок якої загинули троє військовослужбовців, змушує США завдати удару у відповідь”, – ідеться у матеріалі.

При цьому автори зазначають, що для адміністрації президента США Джо Байдена такі дії створюють ризик контратаки проти військових баз Близького Сходу, в результаті чого війна між Ізраїлем та ХАМАС у секторі Газа може перерости у ширший регіональний конфлікт, а Білий дім хотів би уникнути такого розвитку подій напередодні виборів.

“Ірану ж пряме військове протистояння зі США загрожує поразкою, а спроба приборкати угруповання на території Іраку та Сирії може заплямувати репутацію Ірану як лідера “осі опору”. Жодна із сторін не хоче “перетинати червоні лінії”, – пише ЗМІ.

Водночас, уточнюють журналісти, заходи, схвалені президентом Байденом, будуть “багаторівневими” – у них увійдуть як військові дії, так і інші кроки.

“Основна мета – деескалація напруженості. Іран повинен припинити атаки по всьому регіону, тоді як Білий дім і його союзники продовжують переговори про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС”, – резюмує видання.

Ольга Степанова

Recent Posts

Студентка роками майже нічого не їсть, крім сиру: який вигляд вона має зараз (фото)

Студентка юридичної школи Нью-Йоркського університету Адела Кохаб із США настільки захопилася сиром, що їй довелося…

13 хв. ago

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Згідно з законом про мобілізацію, українці призовного віку мають можливість оновити облікові дані в Центрі надання…

18 хв. ago

Прокляття Морфея. Учені назвали пози сну, які утворюють зморшки на обличчі

Зморшки на нашій шкірі з'являються з низки причин, зокрема внаслідок старіння, впливу сонячних променів, куріння, недостатнього…

21 хв. ago

Хочуть перекласти борги на киян: у Київраді сварять Кличка, бо закриває очі на оборудки Київводоканалу

Повертаючи місту інфраструктуру, ПрАТ "Київводоканал" водночас передає свої борги, а провладні депутати ще й пролобіювали…

26 хв. ago

У РФ під удар потрапили аеродром і НПЗ: подробиці нічної атаки (фото, відео)

У ніч на 19 травня регіони Російської Федерації зазнали масованої атаки із застосуванням тактичних ракет…

46 хв. ago

Європа може вкритися кригою вже скоро: учені прогнозують глобальну кліматичну катастрофу

Світ стрімко наближається до глобальної кліматичної  катастрофи. Вона може статися вже найближчим майбутнім. Найбільше постраждає…

50 хв. ago