Путін розширив Раду безпеки РФ до 35 осіб

Володимир Путін поповнив склад Ради безпеки Російської Федерації новими членами: до нього увійшли його помічник Олексій Дюмін , голова Федерального медико-біологічного агентства (ФМБА) Вероніка Скворцова , перший віце-прем’єр Денис Мантуров та начальник Головного управління спеціальних програм президента Олександр Лінець . Указ про зміни у складі Ради безпеки був опублікований на офіційному порталі правової інформації.

«Включити до складу членів Ради безпеки Російської Федерації наступних осіб: Дюмін А.Г. – Помічник президента РФ, Лінець А.Л. – Начальник ГУСП, Мантуров Д. В. – Перший заступник голови уряду РФ, Скворцова В.І. – Керівник ФМБА Росії», – сказано в документі.

Зі складу Ради безпеки було виключено Володимира Якушева . Раніше в Раді перебували 32 особи, тепер же, з урахуванням усіх змін, їхня кількість збільшилася до 35.

Володимир Якушев обіймав посаду повноважного представника президента в Уральському федеральному окрузі з листопада 2020 року, але 24 вересня його звільнили з цієї посади. Наступного дня його призначили сенатором від Тюменської області.

Олексій Дюмін раніше працював у Службі безпеки президента, а з 2016 року очолював Тульську область. У травні 2024 року, пропрацювавши вісім років як губернатор, він був призначений помічником президента.

Денис Мантуров обіймав посаду голови Мінпромторгу протягом 12 років до переобрання Путіна у березні 2024 року. Після перепризначення урядом Мантуров став першим віце-прем’єром, а посаду міністра зайняв губернатор області Калінінграда Антон Алиханов.

Головою Ради безпеки є Путін, а його заступником – Дмитро Медведєв . До складу постійних членів Ради входять керівники ключових органів виконавчої та законодавчої влади. З травня 2024 року секретарем Ради безпеки призначено Сергія Шойгу , який раніше керував Міноборони протягом 12 років. Микола Патрушев , який обіймав посаду секретаря раніше, став помічником Путіна, а Міноборони очолив колишній перший віце-прем’єр Андрій Білоусов .

Лисенко Катерина

Recent Posts

У пенсіонерів списуватимуть гроші з карток: кого в Україні це може торкнутися

2025 року з банківських рахунків пенсіонерів-переселенців в Україні можуть вилучити невикористані кошти. Така пропозиція міститься…

55 секунд ago

Ціни космічні: в Умань з’їжджаються хасиди, скільки місто заробляє на них

В Умань на святкування Рош ха-Шана (іудейського Нового року) станом на ранок вівторка, 1 жовтня,…

5 хв. ago

96-річна водійка збила на смерть жінку: як її покарали

96-річну жінку засудили до умовного тюремного ув'язнення після того, як вона зізналася у заподіянні смерті…

8 хв. ago

Кейт Міддлтон розкритикували через відео про одужання: у чому причина

Кейт Міддлтон розкритикували через відео про завершення нею хіміотерапії. Про це пише In Touch. "Це стало жорстоким…

11 хв. ago

Помер російський співак В’ячеслав Добринін

Вранці, у вівторок, 1 жовтня, помер відомий російський співак та композитор В'ячеслав Добринін. Життя артиста обірвалося…

15 хв. ago

Модні джинси на осінь 2024: із чим їх носити (фото)

Осінь 2024 року обіцяє бути справжнім тріумфом деніму. Модні джинси посідають центральне місце в гардеробі…

33 хв. ago