Новий рекорд: скільки росіян хочуть закінчення війни з Україною

У РФ стрімко зростає кількість РФ, які хочуть завершення війни в Україні. Також збільшується кількість тих, хто готовий розглянути компромісні рішення, аби домогтися встановлення миру. Про це свідчать результати опитувань двох проектів – “Хроніки” та ExtremeScan. Про це пише російське видання “Холод”

“Кількість прихильників перемир’я з Україною серед росіян досягла абсолютного максимуму — 49% опитаних висловили готовність підтримати мирну угоду, навіть якщо цілі “спецоперації” (так росіяни підмінюють поняття війна — ред.) залишаться невиконаними. Проти такого рішення виступають 33% респондентів, 18% — важко відповісти на це питання”, — йдеться в публікації.

Також соціологи з’ясували, що 63% респондентів хотіли б укласти мир упродовж року.

Згідно з дослідженням ExtremeScan, привертає увагу, що деякі регіони виступають за завершення війни навіть сильніше, ніж такі більше міста, як Москва і Санкт-Петербург, де традиційно ставилися негативно до самої ідеї мобілізації та війни проти України.

Якщо ж говорити про регіони, то серед досліджуваних регіонів найнижча підтримка війни в Чеченській республіці — лише 39% респондентів заявили про свою підтримку “спецоперації”, на другому місці — Республіка Тива (48% підтримки), трохи вище за рівень підтримки в Санкт-Петербурзі. — 50%.

За словами Преображенського, основну підтримку війни у Росії надає близько 15-17% населення. Ця кількість змінюється в залежності від ситуації на фронті. Противники війни становлять близько 15%, проте частина з них виїхала за кордон, що тимчасово зменшило цю групу до 10%. Згодом їхня кількість зросла через мобілізацію та втрат серед російських військових.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Королівський біограф розповів про перший день Чарльза ІІІ на посаді короля

Королівський біограф Роберт Гардман на літературному фестивалі в Генлі розповів про перші години правління короля…

7 хв. ago

FT пише, що українське суспільство “виснажено”, навіть військові на фронті хочуть переговорів

Українське суспільство "виснажено", навіть військові на фронті хочуть переговорів із Росією. Так пише видання Financial…

16 хв. ago

З листопада українці зіткнуться із шокуючим зростанням ціни на електроенергію

З 1 листопада тариф на електроенергію може різко підскочити – до 6,9 гривні за 1…

21 хв. ago

Іран планує ракетний удар по Ізраїлю: названо дату

Іран готовий здійснити атаку на Ізраїль найближчими годинами. Про це повідомляє The New York Times. У матеріалі йдеться, що Ізраїль…

35 хв. ago

Названо найстресовіші професії в Європі: хто у зоні ризику

Освіта та охорона здоров'я, за даними компанії Lepaya, виявилися сферами, де співробітники найчастіше повідомляють про…

41 хв. ago

Must-have сезону осінь-зима 2024/25: сумки, які будуть на піку популярності

Осінь – пора кардинальних змін, і наш гардероб не виняток. Цього сезону дизайнери підготували для…

44 хв. ago