Ізраїль офіційно оголосив, що почав наземну операцію на півдні Лівану

Ізраїль офіційно оголосив, що розпочав наземну операцію на півдні Лівану під назвою “Північні стріли”, спрямовану проти терористичних об’єктів та інфраструктури “Хезболли”. Про це повідомила пресслужба ЦАХАЛу.

“Кілька годин тому війська ЦАХАЛу розпочали обмежені, локалізовані і цілеспрямовані наземні рейди на основі точних розвідувальних даних проти терористичних об’єктів та інфраструктури Хезболли на півдні Лівану”, — йдеться у повідомленні.

В ізраїльській армії уточнили, що наземну операцію розпочато за рішенням політичного керівництва країни, а цілі, які атакує ЦАХАЛ в прикордонних селах Лівану, становлять безпосередню загрозу для ізраїльських громад на півночі Ізраїлю.

“Ізраїльські військово-повітряні сили і артилерія ЦАХАЛу підтримують сухопутні війська, завдаючи точних ударів по військових цілях в цьому районі”, — зазначено у повідомленні.

ЦАХАЛ уточнив, що операція “Північні стріли” триватиме “відповідно до оцінки ситуації” та паралельно з бойовими діями в Газі та на інших напрямках.

“ЦАХАЛ продовжує діяти для досягнення цілей війни і робить все необхідне для захисту громадян Ізраїлю і повернення жителів півночі Ізраїлю до своїх домівок”, — наголосили в ізраїльській армії.

Водночас у мережі з’явились відео з Бейрута, який зазнав авіаударів.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Повістки “Укрпоштою”: військовозобов’язані мають 14 днів, щоб з’явитись в ТЦК

Українці почали отримувати повістки через "Укрпошту". У разі отримання військовозобов'язаний має 14 днів, щоб з’явитися…

44 секунди ago

У пенсіонерів списуватимуть гроші з карток: кого в Україні це може торкнутися

2025 року з банківських рахунків пенсіонерів-переселенців в Україні можуть вилучити невикористані кошти. Така пропозиція міститься…

6 хв. ago

Ціни космічні: в Умань з’їжджаються хасиди, скільки місто заробляє на них

В Умань на святкування Рош ха-Шана (іудейського Нового року) станом на ранок вівторка, 1 жовтня,…

10 хв. ago

96-річна водійка збила на смерть жінку: як її покарали

96-річну жінку засудили до умовного тюремного ув'язнення після того, як вона зізналася у заподіянні смерті…

13 хв. ago

Кейт Міддлтон розкритикували через відео про одужання: у чому причина

Кейт Міддлтон розкритикували через відео про завершення нею хіміотерапії. Про це пише In Touch. "Це стало жорстоким…

16 хв. ago

Помер російський співак В’ячеслав Добринін

Вранці, у вівторок, 1 жовтня, помер відомий російський співак та композитор В'ячеслав Добринін. Життя артиста обірвалося…

19 хв. ago