Путін розрахувався з Кім Чен Ином кіньми за зброю для війни в Україні, — The Times

Голова Державної ради КНДР Кім Чен Ин отримав нову партію коней із РФ — чергову ознаку зміцнення двосторонніх відносин між північнокорейським лідером і президентом РФ Володимиром Путіним. Про це пише Times.

Автори публікації посилаються на заяву ветеринарних служб Приморського краю, пов’язаного із залізничним сполученням із Північною Кореєю. Зазначається, що через сухопутний кордон перевезли загалом 24 тварини — 19 жеребців і п’ять кобил.

Орловський рисак вважається улюбленою породою північнокорейського лідера, у 2022 році він отримав 30 таких коней, уточнили журналісти. За їхніми словами, коні важливі для Кім Чен Ина як пропагандистський символ, у КНДР це — частина його культу особи.

The Times також посилається на дані в південнокорейських ЗМІ про те, що коні — це частина оплати за постачання російським військам боєприпасів, які використовуються проти України.

Орловські рисаки Кім Чен Ина Фото: KCNA

У червні цього року РФ і КНДР підписали партнерську угоду у військовій сфері. Північнокорейський лідер також подарував Путіну пару мисливських собак породи пхунсан. Російський лідер у відповідь передав Північній Кореї 447 кіз.

Попри те, що Пхеньян розробляє ядерну зброю і балістичні ракети, є й інвестиції в одну з найстаріших у світі військових технологій — кінні військові частини. За офіційними даними, країна витратила щонайменше 600 000 доларів на чистокровних коней з Росії з 2020 по 2023 рр.

Ольга Степанова

Recent Posts

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

7 хв. ago

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

22 хв. ago

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

36 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

47 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

58 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

1 годину ago