Росіяни за рублі скуповують нерухомість за кордоном попри санкції

Громадяни РФ, незважаючи на санкції, знову почали активно скуповувати нерухомість за кордоном. За підсумками першого півріччя на країни Євросоюзу припало 35% від загальної кількості угод росіян із зарубіжною нерухомістю, пише The Moscow Times з посиланням на дані агентства Intermark Global.

Зазначається, що 2022 року, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, кількість угод різко скоротилася через санкції, а власники нерухомості побоювалися приймати гроші від росіян. У 2023 р. частка Європи в покупках росіянами зарубіжної нерухомості становила лише 7%.

Однак зараз забудовники в країнах ЄС знову проводять операції з громадянами РФ, причому для оплати багато хто приймає рублі. А росіяни оформляють посвідку на проживання у Франції, Іспанії та Кіпрі як за інвестиції, так і на підставі фінансової незалежності.

Агентства нерухомості пропонують на Кіпрі, в Італії, Франції, Іспанії, Угорщині, а також у Чорногорії та Сербії квартири, апартаменти і вілли, за які можна заплатити рублями. У деяких випадках оплату за новобудову на Кіпрі можна провести на рахунок у Туреччині, а угорському девелоперу на рахунок у Сербії.

Рублі продавцю прямо в Європу провести набагато простіше, ніж євро, — стверджують російські ріелтори.

Однак лідером за кількістю угод залишається Південно-Східна Азія, на яку припало 40% всієї придбаної росіянами за півроку нерухомості. Найчастіше покупці вибирали Таїланд (26% угод) і Балі (13%), де немає санкційних для громадян РФ обмежень. 15% угод припало на країни Близького Сходу, насамперед на ОАЕ, 7% — на Туреччину. Також росіяни купують нерухомість у Катарі, В’єтнамі, Камбоджі та на Маврикії. Водночас обвалився попит на Кариби, де держави регіону закрили всі програми з видачі росіянам паспортів в обмін на інвестиції.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago