“Нехай зрадники підбирають нові імена”: Медведєв прокоментував обмін в Анкарі

В аеропорту турецької столиці відбувся обмін між РФ, США та країнами Європи. Росії віддали хакерів і шпигунів, а також затриманого в Берліні за вбивство офіцера ФСБ Вадима Красикова. РФ, зі свого боку, привезла на обмін іноземних громадян, зокрема журналіста Евана Гершковича, а також політв’язнів і опозиціонерів. Кремль офіційно не коментував обмін, але натомість висловився експрезидент і заступник голови Ради Безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв у своєму Telegram-каналі.

“Хочеться, звичайно, щоб зрадники Росії згнили в катівні або здохли у в’язниці, як це нерідко і траплялося. Але корисніше витягнути своїх, які працювали на країну, на Вітчизну, на всіх нас”, — повідомив Медведєв, коментуючи обмін.

Пост Дмитра Медведєва Фото: Скриншот

Свій спіч він закінчив завуальованою погрозою на адресу політв’язнів, які залишили РФ, заявивши, що “зрадники” тепер повинні підбирати нові імена і “активно маскуватися під програмою захисту свідків”.

Зараз турецький канал NTV, який вів пряму трансляцію з аеропорту в Анкарі, де відбувався обмін, повідомив, що обміняли 26 осіб із семи країн світу, включно з Росією. РосЗМІ опублікували відео, як повідомляється, ФСБ, на якому видно, як ведуть тих, кого відвезли з РФ на обмін. Примітно, але показали тільки іноземних громадян.

Патрік Шебель, громадянин Німеччини, якого ведуть до літака Фото: Скриншот

“За інформацією, отриманою від джерел у силових структурах, у рамках операції в Анкарі в Туреччину було перекинуто 26 осіб на семи літаках: два зі США і по одному з Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії та Росії”, — ідеться в повідомленні.

Обмін в аеропорту АнкариФ ото: Getty Images

У рамках операції 10 ув’язнених було передано в Росію, 13 — у Німеччину і троє — у США.

Зазначалося, що в обміні перебували полонені зі США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії, Росії та Білорусі.

Серед тих, кого обміняли в Анкарі, були морський піхотинець США Пол Вілан, затриманий у Білорусі німець Ріко Крігер, російський дисидент Ілля Яшин і правозахисник Олег Орлов, а також затриманий у Німеччині полковник ФСБ Вадим Красиков, засуджений за вбивство. Також повідомлялося, що на обмін привезли подружжя шпигу шпигунів Дульцевих, яких затримали в Словенії, коли вони видавали себе за громадян Аргентини.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

39 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

40 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

42 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

52 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

54 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

55 хв. ago