В Ізраїлі почалися масові протести, десятки тисяч людей вимагають відставки уряду

В Ізраїлі знову неспокійно – десятки тисяч протестувальників заповнили вулиці біля Кнесету в Єрусалимі, вимагаючи відставки прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, оскільки його вважають винним у гальмуванні процесу звільнення заручників.

Про це повідомляє “timesofisrael”.

Так, організатори протесту закликають прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху та його уряд піти у відставку й провести дострокові вибори в Ізраїлі. Це робиться з метою звільнення 130 полонених, які утримуються в Газі ще з подій 7 жовтня, коли бойовики ХАМАС напали на країну.

Зустріч біля Кнесету очолила коаліція антиурядових протестних рухів, при цьому, участь в акції за словами організаторів взяли близько 100 тисяч людей.

“Нам потрібні вибори. Уряд не має довіри громадськості. І тепер вони хочуть прийняти закон, який дозволить кожному п’ятому уникати служби в армії”, – заявив один з учасників протесту.

Протестувальники також заявили, що минулого тижня комітет Кнесету проголосував за схвалення шеститижневої перерви, попри гучні заперечення партій як в опозиції, так і в коаліції. Перерва триватиме з 7 квітня до 19 травня.

“Кожні три дні помирає заручник. Вони їдуть на 42 дні. Це означає, що 14 заручників загинуть”, – сказав Радман.

Після того, як основна акція протесту затихла, деякі учасники рушили, щоб заблокувати сусіднє шосе Бегін, при цьому, вони запалили кілька багать по дорозі. Декого з протестувальників затримала поліція, у той час, як інші чинили їй опір, намагаючись заблокувати в’їзд до Єрусалиму.

Усього планується чотири дні мітингів та заходів по всьому Єрусалиму протягом тижня. У понеділок заплановані заходи з колишнім керівником ЦАХАЛу та колишнім міністром оборони Моше Яалоном і активісткою лейбористів Яєю Фінк перед вечірнім мітингом із коментарями колишнього члена парламенту та колишнього заступника голови ЦАХАЛу Яїра Голана, а також членів родини загиблих 7 жовтня.

У вівторок на мітингу мають виступити колишній прем’єр-міністр Ехуд Барак, а також Мерав Свірскі, чиї батьки були вбиті 7 жовтня, а брат Ітай Свірскі був узятий у заручники та вбитий у Газі.

У неділю, 31 березня, між Кнесетом та Міністерством закордонних справ було встановлено велику кількість наметів для ночівлі. Поруч з ними – намети матеріально-технічного забезпечення.

Звертаючись до демонстрантів у неділю, лідер опозиції Яїр Лапід проголосив, що єдине, що має значення для Нетаньяху – це залишитися на посаді, звинувативши прем’єр-міністра в тому, що він більше зосереджується на забезпеченні задоволення своїх партнерів по коаліції, ніж на допомозі громадянам, які постраждали від війни.

Варто зазначити, що сам прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу у ніч проти понеділка, 1 квітня, переніс операцію з видалення грижі у єрусалимській лікарні “Хадасса” в Ейн-Керемі. За словами лікарів, операція пройшла успішна і пацієнт одужує.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

22 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

22 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

22 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

22 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

22 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

23 години ago