Все ще лояльні: опубліковано список країн, які ще пускають до себе росіян

Нажаль, попри те, що Росія – терористична держава, яка розпочала війну в Україні, деякі країни все ще охоче видають росіянами візи на відвідування. Причому мова йде не тільки про країни в усьому світі, але й про союзну Україні Європу.

Про це пише профільний портал SchengenVisaInfo News. За даними порталу, найбільше віз в Європі росіянам видають Греція, Іспанія та орбанська Угорщина.

Найбільша кількість запитів від російських громадян щодо оформлення бізнес-віз надходить саме до країн Європейського союзу – за останній рік їх було понад 70% від загальної кількості. Лідерство серед окремих країн утримує Китай, на другому та третьому місцях розташувалися Франція та Іспанія. Окремо відзначається, що це кількість саме запитів, а не виданих віз.Згідно зі статистикою, яку зібрали в Росії, найбажанішими країнами для громадян РФ стали:

  • Китай;
  • Франція;
  • Італія;
  • Індія;
  • Ірландія;
  • Австрія;
  • Швейцарія;
  • Гвінея;
  • Іспанія;
  • Угорщина.

За виданими росіянам візами лідирують знову Китай, а потім самі європейські держави – Греція, Угорщина та Іспанія. Проте і тут є різниця: Греція та Угорщина зазвичай видають одноразові візи, розраховані на термін ймовірного перебування росіянина на території держави. Такі візи втрачають чинність, коли спливе строк перебування, або росіянин покине країну. Іспанія ж видає багаторазові візи з тривалим терміном дії – щоправда, тільки бізнесменам з Росії.

“Останнім часом найлояльнішими країнами щодо видачі шенгенських віз є Греція, Угорщина та Іспанія. Записатися до них на подання документів можна вільно, термін оформлення візи від 15 до 45 робочих днів, вартість візи приблизно 100 євро”, – пише портал.

Тим часом у міжнародному рейтингу найвпливовіших паспортів світу український закордонний паспорт опустився на дві позиції. Раніше він був на 30-му місці, зараз — на 32-му.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

2 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

3 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

3 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

3 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

3 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

3 години ago