“Війни тільки для бідних не буде”: з закону про мобілізацію прибрали скандальну правку

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки відхилив правки “щодо бронювання військовозобов’язаних, які отримують певну зарплату та сплачують податки”. Йде мова про вже скандальні “35 000 грн” зарплати за відстрочку від мобілізації.

Про це стало відомо завдяки коментарю народного депутата від “Слуги народу”, члена профільного комітету Ігоря Копитіна для одного з українських телеканалів.

Відомо, що обговорення відбулося 25 березня, як раніше повідомляв Юрій Здебський із оборонного комітету.

За словами Копитіна, були окремі пропозиції щодо бронювання осіб, які отримують певну зарплату та сплачують податки, але вони були відхилені “навіть без обговорення”.

“Метою законопроекту є встановлення соціально справедливої ​​мобілізації. Фактичною суттю таких поправок став би принцип “війна для бідних”. А це неприпустимо!” – наголосив нардеп.

Копитін зазначив, що у комітеті відбувається попередній розгляд.

“Можливо, у сесійній залі Верховної Ради під час другого читання автори цих поправок зможуть ініціювати їхній облік”, – додав він.

Нагадаємо, що 25 березня голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха заявив, що економічне бронювання від мобілізації принесе бюджету 200 млрд. грн. на рік.

Ольга Степанова

Recent Posts

Євробачення 2024. Від кого Україна отримала найвищий бал (список)

На пісенному конкурсі Євробаченні 2024 у Мальме перемогла Швейцарія.  Друге місце посіла Хорватія. І в…

12 хв. ago

Переможці Євробачення-2024 розбили кришталевий трофей об сцену (відео)

Переможці 68-го пісенного конкурсу Євробачення Nemo випадково розбили свій кришталевий трофей. Сталося це під час заключного…

24 хв. ago

Бої на Харківщині: війська РФ захопили шість сіл, карта DeepState

Російські окупанти продовжують наступати на сході України. Ворогу вдалося захопити низку населених пунктів. Зокрема, росіяни окупували Стрілечу,…

27 хв. ago

Мобілізація з-за кордону: чи виженуть українських чоловіків інші країни

З 18 травня українські чоловіки, які перебувають за кордоном, зіткнулися з тимчасовим призупиненням консульських послуг…

9 години ago

15-разові: перемога “Шахтаря” на класі та за рахунок потужного складу

У суботу, 11 травня, донецький "Шахтар" виграв чемпіонат української Прем’єр-ліги сезону 2023/24, ставши 15-кратним чемпіоном України.…

9 години ago

Наша планета на межі масового вимирання. Вчені спрогнозували, у кого є шанс вижити

Життя існує на Землі щонайменше 3,7 мільярда років. За цей час відбулося 5 масових вимирань,…

9 години ago