“Боятись Путіна – це бути “терпілами”: Кремль не застосує ядерну зброю по Україні, — Гетьман

Черговий удар, який був на несений по військовій інфраструктурі РФ, а саме по радіолокаційній станції “Контейнер” у Мордовії, що входить в ядерну тріаду РФ, не є перетинанням якихось “червоних ліній”. Боятись ескалації війни, на яку може піти Путін не варто, адже він і так застосував всю зброю, яка є в наявності, окрім ядерної, а її він не використає в жодному разі. Про це в інтерв’ю Фокусу розповів майор запасу та учасник російсько-української війни Олексій Гетьман.

Він зазначає, що Кремль не застосовує тактичну чи будь-яку іншу ядерну зброю по Україні не через гуманність. Просто Москві дали чіткий сигнал про те, що у разі подібного сценарію РФ отримає потужний удар і від США і від Китаю.

“Путіна і Кремль зовсім не гуманні й у них немає цілі берегти життя українців, — каже Гетьман. — Просто “дорослі дяді” з США та Китаю чітко дали зрозуміти, що ядерні викиди від удару рознесуться по всій планеті й ці країни будуть вважати це нападом на свої держави, отже РФ отримає так, що не буде замало”.

Військовий радить українцям, які хвилюються через можливу ескалацію на тлі подібних ударів ГУР по військових об’єктах РФ менше думати про Путіна, а більше про Україну. Ні на які нові дії Путін не наважиться, а “червоні лінії” може і далі малювати у своїй голові, зазначає Гетьман.

“Я не розумію подібні побоювання, бо Путін і так вже напав, армія РФ щоденно обстрілює ракетами та скидає бомби на українські міста, — каже військовий. — Треба самім собі пояснити, що саме через побоювання якоїсь ескалації з боку громадян та політиків і наших і європейських в Україну гальмується надходження допомоги. Не треба поводитись як “терпіли”, бо “терпіла” завжди є жертвою, а треба показувати ворогу зуби”.

На думку Гетьмана, якщо Україна та її спецслужби й далі продовжуватимуть завдавати ударів по будь-якій військовій інфраструктурі РФ чи по нафтозаводах, то це тільки збільшить повагу до України з боку західних союзників, а також заохотить їх більше допомогати. “Терпіл” не люблять не тільки злодії, але й в інших зникає бажання надавати їм допомогу, зазначає Гетьман.

Ольга Степанова

Recent Posts

Оновлення даних у ТЦК: чоловіків направлятимуть на ВЛК по-новому

Громадяни, які особисто звернулися до ТЦК для уточнення своїх даних або подання заяви про відстрочку,…

6 хв. ago

Розроблено новий препарат для схуднення, який обіцяє швидкий ефект

Фахівці розробили новий препарат для тих, хто хоче схуднути. Він буде вдвічі ефективнішим за Ozempic. Дані…

11 хв. ago

Атаки дали результат: у Росії через пошкодження НПЗ підскочили ціни на бензин

Удари українських дронів по російським НПЗ змогли вивести з ладу 14% її нафтопереробки. Це мало мінімальний вплив…

18 хв. ago

Антикорупціонер Шабунін привласнив авто, яке передбачалося для фронту

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях…

22 хв. ago

Найтрендовіші відтінки літа: сукню якого кольору варто додати до літнього гардероба

Стилісти підказали модницям, сукні яких кольорів будуть модними влітку 2024 року. Вони назвали кілька відтінків,…

28 хв. ago

Франція створила спецпідрозділ, який може бути корисним для України

В Естонії відбуваються військові навчання Spring Storm-2024, на яких військові із Франції перевіряють навички нового…

31 хв. ago