Робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.

Таку заяву зробив колишній міністр оборони США Роберт Гейтс, передає Голос Америки. “Мабуть у деяких європейських лідерів схопило серце, коли Макрон заявив про відправку військ НАТО”, – поділився думкою Гейтс.

Екс-посадовець висловив переконання, що таку можливість виключати не варто, але і не “треба про неї відкрито говорити”.

“Мене непокоїть, що наш уряд забагато говорить, як і інші деякі уряди. Інколи краще робити і не казати, що ти це робиш”, – підкреслив він.

“Гадаю тема введення військ НАТО до України викликає значне занепокоєння не лише в США, але й в Європі”, – підсумував експерт.

Гейтс також наголосив на важливості в найближчі тижні надати Україні засоби протиповітряної оборони, артилерію та ракети, щоб ЗСУ змогли стримати російський наступ на сході і встановити міцну лінію оборони.

Колишній глава Пентагону назвав ситуацію на фронті в Україні “достатньо зловісною”, вказавши на просування окупантів і повідомлення про швидке поповнення Росією кількості військових. “Росіяни мають зараз більше військ в Україні, ніж на початку війни”.

Загалом Гейтс закликав американських політиків краще пояснювати пересічним американцям, чому їх має турбувати війна РФ проти України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

9 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

19 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

32 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

48 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

48 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

60 хв. ago