Терористи з Кремля погрожують вбивати українців, навіть якщо настане перемир’я

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв’язала. Про це Лавров заявив в інтерв’ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито обговорювали в Стамбулі.

«Ми не будемо на період переговорів робити будь-яких пауз у бойових діях. Процес має йти», – заявив Лавров.

Також Лавров згадав, що обговорювали долю Харкова та інших регіонів України.

«Треба відсувати лінію, з якої вороги можуть по нас бити. Харків тут відіграє важливу роль… Реалії стали іншими: у нас тепер є «чотири споконвічних регіони», – заявив Лавров.

«Гарантії» нібито передбачали, що захоплені частини України, зокрема, окупований півострів Крим і Донбас мають належати Російській Федерації.

«У цьому «стамбульському документі» були гарантії… Межею серйозності вважалася стаття 5-та Вашингтонського договору про створення Північно-Атлантичного альянсу. Дослівно її не стали відтворювати, але там були узгоджені інші кілька форм… Написано було спеціально, що ці гарантії безпеки не поширюються на Крим і Донбас, що, загалом-то, означало, що їх чіпати не можна, а то ніякі гарантії не діють», – заявив Лавров.

При цьому міністр закордонних справ РФ заявив, що попередження про те, що Росія найближчими роками, у разі поразки України, нападе на країни НАТО, є нібито «нагнітанням загрози», «частиною хитромудрого плану вибивання грошей у своїх парламентів на продовження війни».

Глава російського МЗС заявив, що країна-агресор не довіряє Україні і Кремль переконаний у необхідності продовжити кровопролитну війну. «У Росії є повна переконаність у необхідності сьогодні продовжувати «СВО» в Україні», – цитують Лаврова росЗМІ.

Крім того, російський міністр заявив, що у Китаю є ініціатива глобальної безпеки, яка перегукується з думками Кремля. Росія вимагає – заборонити в Україні існування військових баз і навчань за участю третіх країн за винятком випадків згоди всіх «країн-гарантів», зокрема РФ і Китаю.

Як повідомлялося, російське видання «Нова газета. Європа» заявило, що дізналось про існування нового проєкту договору, який, на думку Туреччини, заморозить війну між Росією та Україною. Згідно з джерелом, що познайомилося з документом, він просувається за посередництва президента Туреччини Реджепа Ердогана і є ініціативою турецької сторони.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

24 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

1 день ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

1 день ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

1 день ago