Україна готує новий контрнаступ, Залужний змінив стратегію

Україна, ймовірно, збирає ресурси для нового контрнаступу наступного року. Плацдарм на лівому березі Дніпра може стати для нього однією з відправних точок. За наявності винищувачів, ударних вертольотів та безпілотників Україна зможе підтримати наступ своїх військ, тим більше що російських укріплень у цьому регіоні практично немає.

Україна направила США список побажань зброї, який включає ударні гелікоптери Black Hawk та Apache, а також винищувачі F-16 та F-18, ракетні комплекси великої дальності, танки Abrams, численні безпілотники та боєприпаси. Такі запити свідчать, що Україна готується до переходу до мобільної війнипише Welt.

Зазначається, що на півдні ЗСУ утримують плацдарм на Лівій частині Дніпра та продовжують його розширювати. Звідти лише 60 км до Криму, який є слабким місцем росіян, йдеться у статті.

Літній контрнаступ України не був успішним і спричинив знищення західної військової техніки. За його результатами головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вирішив змінити стратегію.

При цьому, пише видання, Залужний не був прихильником початку наступу. Він не бачив шансів на успіх без достатньої підтримки з повітря, і погодився на контрнаступ лише з політичних причин.

Справа в тому, що без механізованої підтримки швидкий прорив був неможливим і зміна стратегії — розумний хід Залужного. Атакуючи невеликі підрозділи на Запорізькому напрямку, він зберіг солдатів, забезпечив безпеку систем озброєння із Заходу та виграв важливий час.

Ольга Степанова

Recent Posts

74-річний Річард Гір з дружиною зʼявився на Каннському кінофестивалі-2024

74-річний американський актор Річард Гір відвідав Каннський кінофестиваль-2024 з дружиною Алехандрою Сільвою. Знімками 41-річна обраниця зірки "Красуні" поділилася в…

3 години ago

«Хрещений батько» ШІ вважає, що варто заборонити його військове використання

Інформатик Джеффрі Хінтон, якого називають «хрещеним батьком штучного інтелекту» за його великий внесок у розвиток…

3 години ago

Обмежено придатні чоловіки стануть необмежено придатними: роз’яснення Міноборони

Чоловіки, що мають статус обмежено придатних, можуть бути визнані або придатними, або непридатними до військової…

3 години ago

Робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.…

3 години ago

Підводні кабелі вразливі до шпигунства з боку китайських ремонтних кораблів, – WSJ

Підводні кабелі, які передають інтернет-трафік через Тихий океан, можуть бути вразливі для втручання з боку китайських ремонтних…

4 години ago

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

4 години ago