РФ хоче перетворити Харків на сіру зону, непридатну для життя, – джерела The Economist

Росія намагається перетворити Харків на “сіру зону”, в якій неможливе нормальне життя. Про це пише The Economist, посилаючиись на джерела серед військового керівництва України.

Зазначається, що окрім ударів по енергетичній інфраструктурі Росія завдає хаотичних ударів керованими авіабомбами по другому за населенням місту України. При цьому росіяни вдаються до підлої тактики “подвійного удару”, коли другий удар завдається по рятувальниках, поліції і медиках, які приїхали на місце першого удару.

“Військові джерела в Києві стверджують, що Росія вирішила зробити місто “сірою зоною”, непридатною для проживання цивільних осіб”, – пише видання.

Втім мер міста Ігор Терехов заперечив, що росіянам вдасться реалізувати цей задум.

“Як можна зробити таке місто сірою зоною? Люди не підуть, бо вони вже поїхали, потім повернулися. Їх уже досить катували”, – заявив він, нагадавши, що на початку війни в Харкові лишалося близько 300 тисяч із півторамільйонного населення, але зараз їх знову близько 1,3 мільйона.

Терехов зауважив, що владі вдалося налагодити функціонування міської інфраструктури, попри постійні удари по енергетиці. “Якби я сказав вам, як ми це зробили, це теж було б мішенню”, – зізнався він.

Видання зазначає, що самі харків’яни потроху все ж залишають місто. Містян лякають постійні ракетні та бомбові удари, а для бізнесу проблемою є також систематичний дефіцит енергії. На цьому тлі міська влада звітує про відкриття першої в місті спеціально побудованої підземної школи на 900 учнів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

2 хв. ago

“Любов переможе”: депутатка Марія Мезенцева вийшла заміж

34-річна українська депутатка від "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж та показала весільні кадри. Фото…

14 хв. ago

Хотів на фронт: працівника ТЦК засудили за втечу зі служби

Військового територіального центру комплектування засудили на три роки ув'язнення за те, що впродовж двох тижнів…

23 хв. ago

“Закохалася в обох”: Анджеліна Джолі зустрічалася з кількома чоловіками

Акторка після розлучення з Бредом Піттом присвятила себе роботі та дітям. Втім, інсайдери розповіли, ким…

34 хв. ago

В Україну повертаються масові відключення світла: з якої години вони почнуться

У понеділок, 20 травня, по всій Україні знову діятимуть графіки відключень світла. Втім, обмежувати електропостачання будуть…

42 хв. ago

Президент Ірану загинув: ЗМІ з’ясували подробиці авіакатастрофи

Президент Іранської Республіки Ібрахім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи. Про це повідомляє видання N12, посилаючись на свої обізнані джерела. За…

53 хв. ago