ЗС РФ встановили прапор на Красногорівському вогнетривкому заводі: що відомо

Красногорівський вогнетривкий завод, розташований у центрі міста Красногорівка Донецької області, міг опинитись під контролем російських окупантів. Про це свідчать кадри, на яких видно встановлення прапора РФ на даху однієї споруди. Про те, що сталось на Новопавлівському напрямку, увечері 4 травня відзвітував Генеральний штаб ЗСУ у дописі на сторінці Facebook.

У вечірньому звіті Генштабу, у якому описуються події останніх 12 годин на полію бою, не згадується місто Красногорівка. Натомість командування розповіло про кількість атак ЗС РФ на Новопавлівському напрямку, до якого відносять цей населений пункт: їх було 10.

Тим часом у Telegram-каналі прокремлівських військкорів з’явились відео, зняті начебто на Красногорівському вогнетривкому заводі. Запис зробив російський дрон, який безперешкодно завис над дахом невідомої споруди. На даху з’являються військові, які встановлюють російський триколор. Під відео військкори пишуть, що це свідчить про окупацію українського опорного пункту на підприємстві. Також називають підрозділ, який цього досягнув — 5 бригада Південного загальновійськового округу ЗС РФ.

Красногорівський вогнетривкий завод — підприємство, яке займає орієнтовну площу близько 8,57 га у центрі Красногорівки. Представники українського командування поки що не прокоментували заяви російських військових.

На онлайн-карті бойових дій групи DeepState можна побачити, що до заводу впритул підходить так звана “сіра зона”, у якій тривають бої і не можна чітко сказати, що вона опинилась в окупації. У останньому звіті групи вказується, що ворог просунувся біля Нетайлового (по дорозі від Первомайського до Покровська). Про Красногорівку не згадували.

Бої на Донбасі – фронт біля Красногорівського вогнетривкого заводу, 4 травня Фото: DeepState

Тим часом саме у Красногорівці бійці ЗСУ помітили використання спеціальних танків-черепах ЗС РФ, захищених від ударів FPV-дронів. Під час однієї зі спроб прориву вперед рухалось чотири бронемашини, але в підсумку залишилась одна: решту підірвали за допомогою артилерії.

Зазначимо, напередодні, 3 травня, військовий оглядач німецького видання Bild розповів про ситуацію біля села Очеретине на Авдіївському напрямку. З його слів, підрозділи ЗС РФ просуваються південніше і північніше цього населеного пункту. Наприклад, їм начебто вдалось захопити половину села Архангельського.

Нагадуємо, після втрати Очеретиного почалась дискусія між експертами DeepState і бригадою ЗСУ, яка мала тримати там позиції.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях…

55 хв. ago

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

3 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

4 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

4 години ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

4 години ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

4 години ago