З’явиться півмільйонна професійна армія: які у Росії шанси захопити Суми та Харків

Українська розвідка повідомляє про можливі плани ворога щодо наступу на Харків та Суми. Є інформація, що росіяни мають намір збільшити північні військові угрупування. Однак є сумніви, чи допоможе це окупантам переломити хід війни.

Про це розповів 24 Каналу полковник запасу ЗСУ, військовий експерт та льотчик-інструктор Роман Світан, зазначивши, що тих сил, які росіяни мають у своєму розпорядженні для наступу не вистачить. Він додав, Росії доведеться збільшити кількість військових, якщо дійсно планує атаку.

“Аби захопити Суми та Харків потрібно мінімум півмільйона професійної армії”, – сказав полковник запасу ЗСУ.

Чого бракує Росії

Світан підкреслив, що 40 тисяч росіян намагались пів року захопити Авдіївку, а Харків за площею у багато разів більший від цього міста. Тому тих 50 – 70 тисяч військових, яких, можливо, планують зібрати окупанти, на його думку, буде недостатньо.

Планувати можна будь-що, але виконати неможливо. Війна – це математика. Така кількість сил та засобів, які є в Росії вздовж північно-східного кордону, дозволить їм тільки стримувати наших військових на лінії фронту, – зауважив він.

Військовий експерт вважає, якщо в росіян з’явиться півмільйонна професійна армія, то тоді можна припускати варіант наступу на Харків. За його розрахунками, щоб ворог рухатися в сторону Сум – російське угруповання має налічувати як мінімум 300 тисяч військових.

У 2022 році десятки тисяч росіян уже намагалися захопити Суми, але в них це не вийшло. У ворога недостатньо сил та засобів навіть для виконання завдань з наступу на східному фронті. Вони намагаються із Запорізького напрямку перекинути декілька бригад для його підсилення. Тому планів щодо захоплення Харкова та Сум зараз не може бути, – наголосив Роман Світан.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вдруге за півроку: атакований дронами НПЗ у Туапсе призупинив роботу

У ніч на 17 травня на території Росії було атаковано нафтопереробний завод у місті Туапсе. Після цього…

48 секунд ago

Удар по “секретній” базі ППО: у Криму підтвердили смерть командира військової частини

На території тимчасово окупованого Кримського півострова загинув командир військової частини Олександр Кулаков з Алушти, який воював на…

3 хв. ago

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

15 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

20 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

20 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

20 години ago