“Так сміються на похороні”: експерти пояснили, чому Шольц поглузував з України через Taurus

Витівкою канцлера Німеччини Олафа Шольца, коли він публічно висміяв Україну через її прохання надати ракети Taurus, зацікавилися психологи та обурилися місцеві політики. Вони назвали поведінку канцлера ганебною і неконтрольваною. Про це пише німецьке видання BILD.

Так, медіа наводить думки трьох експертів щодо того, чому Олаф Шольц розсміявся, говорячи про прохання України поставити німецькі ракети Taurus.

Так, генсек опозиційної партії ХДС Карст Ліннеманн вважає поведінку Шольца ганебною.

“Абсолютно ганебно, що канцлер хихикає і сміється на рахунок України. Канцлер-реготун ображає людей, які боролися в Україні за життя та за нашу свободу”, — сказав політик.

Психолог і письменник Торстен Хавенер заявив, що канцлер був у стресі і намагався зняти його сміхом.

“Шольц сміється не тому, що висміює інших, а тому, що перебуває у стані стресу та невпевненості у собі. Сміх — це захисна маска, що дозволяє зменшити або зняти напругу в такій ситуації”, — вважає психолог.

Німецький бізнес-тренер та експерт з мови тіла Крістіан Гальвес заявив, що канцлер, якого всі звикли бачити врівноваженим, дав збій.

“Шольц вважається обережним, точним, врівноваженим, задумливим, формалістом та аналітиком, але такі особи покладаються на дистанцію, а не на близькість. А зустрічі з громадянами припускають близьке спілкування та екстравертну поведінку, що викликає невпевненість та стрес. “Спонтанне неконтрольоване зняття напруги відбувається завдяки сміху, що вивільняє. Багатьом людям це знайоме зі свого повсякденного життя: так раптом сміються на похороні або в інших ситуаціях невпевненості”, — сказав бізнес-тренер.

Нагадаємо, що 3 травня канцлер Німеччини Олаф Шольц грубо висміяв прохання України передати ЗСУ ракети Taurus. Його жарт обурив німецьких журналістів.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні заарештували рахунки компанії Vbet: причому тут Гранц та Росія

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки відомого онлайн-казино Vbet за клопотанням Державного бюро розслідувань. Компанія…

6 хв. ago

Вишиванка на останній дзвоник 2024: девять красивих формул, які можна повторити випускницям

До завершення навчального року залишилося зовсім мало часу, тож учні вже можуть задумуватися над своїми…

12 хв. ago

Резерв+ замість ТЦК: чи працює новий додаток для військовозобов’язаних

У ніч на 18 травня - день, коли набув чинності новий закон про мобілізацію в…

19 хв. ago

Прогноз синоптиків на 18 травня. Дощова, але тепла погода

У суботу, 18 травня, в Україні буде мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощова погода…

24 хв. ago

Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються

Сьогодні, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Кому треба оновити дані в…

45 хв. ago

Кабмін затвердив нову форму військового квитка: що змінилось

Кабінет міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Відповідна постанова уряду оприлюднена на сайті Кабміну. "Відповідно до нового…

55 хв. ago