“Черга стоїть”: названі найпопулярніші вакансії у ЗСУ

Паралельно з мобілізацією в Україні діють центри рекрутингу. За їхніми даними, українці прагнуть влаштуватися до штабів – далі від фронту.

Керівник рекрутингової агенції Lobby X Владислав Грезєв розповів про найпопулярніші військові спеціальності серед тих, хто приходить до таких центрів. За його словами, конкурс на штабні посади сьогодні величезний, а ось піхота за популярністю посідає лише десяте місце у списку.

“У нас на штабні посади конкурс здається 70 осіб. Черга стоїть”, – сказав Грезєв.

Також українці готові забезпечувати армію IT-послугами, працювати з безпілотниками чи у пресцентрах підрозділів. Це найбільш популярні запити серед клієнтів рекрутингових агенцій.

Владислав Грезєв вважає, що в суспільстві є низка побоювань, які стримують людей від того, щоб вступити до лав Сил оборони України.

“На першому місці серед причин, які зупиняють потенційних рекрутів — це командири. Вони хочуть бути впевнені в тому, що буде дієвий механізм санкцій щодо неадекватного командування. На другому місці — погана організація навчання новобранців. А на третьому — відсутність відпочинку і ротацій”, – розповів керівник рекрутингового агентства.

Якщо розвіяти ці страхи, на думку Грезєва, можна забезпечити достатній приплив рекрутів, щоб задовольнити потребу армії в новобранцях. Також він вважає порочною практикою, що мобілізації держава сьогодні віддає перевагу перед рекрутингом.

Якби все було навпаки, то в армію потрапляли б лише мотивовані бійці та обороноздатність країни значно б зміцнилася.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Житомирі вздовж берега річки Тетерів зафіксовано масовий мор риби

У Житомирі зафіксували масовий мор риби вздовж берега річки Тетерів в районі Корбутівки. За цим…

3 хв. ago

“Великий удар під дих Москві”: нардеп Дунда запропонував ЗСУ зайти в Білорусь

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що їм потрібно готуватися до війни, як уже зараз…

26 хв. ago

Жінку оштрафували на 140 тисяч гривень через ТЦК і забрали телефон

У Чернігівській області жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за те що вона у місцевому…

39 хв. ago

Не наші методи: нардеп “Слуги народу” вважає, що гроші добровольцям ЗСУ не потрібні

Народний депутат Ігор Кривошеєв називає виплати військовим "неправильною мотивацією". Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв вважає,…

44 хв. ago

Через густий туман у Києві трапилось багато серйозних ДТП: подробиці та фото, відео

У суботу, 5 жовтня, Київ опинився в умовах густого туману, що спричинило значне ускладнення ситуації…

58 хв. ago

Окупанти будуть атакувати Запоріжжя: у ЗСУ спрогнозували, кили буде гаряче

Ситуація на Запорізькому напрямку неспокійна. Окупанти можуть активізувати штурми вже найближчими днями. Але прямо зараз активність росіян…

1 годину ago