Тисяча снарядів на добу: у Китаї показали автоматизований завод з випуску зброї (відео)

В Китаї функціонує мінімум один завод, на якому випускається щодоби по 1 тис. крилатих ракет. Який саме вид та калібр снарядів випускається, китайці не розповіли. При цьому показали, як запускають ракети із суші, з літаків та з військових кораблів. Відео з заводу в Китайській Народній Республіці проаналізували експерти польського порталу Defense24.

Журналісти порталу звернули увагу на фрагмент відео з емблемою китайського державного каналу CCTV-7. На записі видно максимально автоматизований завод з випуску певної продукції.

У виробничих цехах біля конвеєрів не з’являється жодної людини, свідчить запис. При цьому голос за кадром розповідає, що це — завод з випуску крилатих і протикорабельних ракет. Продуктивність одного заводу — 1 тис. одиниць на добу (тобто 30 тис. на місяць і 360 тис. на рік).

На порталі зауважили, що підприємство максимально автоматизоване. Отже, він може працювати цілодобово. З запису не зрозуміло, про які саме ракети якого калібру ідеться: чи це прості некеровані ракети, чи крилаті, чи протикорабельні. Втім, останні кадри показують зливу залпів з найрізноманітнішої військової техніки, яку має Китай.

Автори статті припустили, що відео може мати пропагандистський характер і якісь параметри виробництва можуть бути перебільшеними. При цьому наголосили, що навіть якщо запис правдивий на половину, то це дійсно загрозливо.

“Із запису незрозуміло, до яких ракет відносяться ці цифри (наприклад, до простих некерованих ракет, крилатих чи протикорабельних ракет) або які їхні пропорції. Наразі підтвердження цієї інформації немає, хоча ні для кого не секрет, що Пекін стрімко нарощує свої виробничі потужності”, — підсумували експерти Defense24.

СCTV-7 — канал державного телебачення Китаю, який веде цілодобові трансляції. На порталі телеканалу можна побачити сюжети, які показують громадянам Китаю: серед них значна частина розповідає про війська та зброю.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

2 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

3 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

3 години ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

3 години ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

3 години ago

Які криптовалюти найчастіше використовують злочинці: дослідження

Раніше більшість злочинців використовували біткоїн для розрахунків. Натомість останні кілька років перейшли на стейблкоїни. Це…

3 години ago