Українські БПЛА знищили склад із «чудо-зброєю» росіян,- Forbes

Російські ВПС щомісяця скидають на українські позиції на передовий до 3 тисяч авіабомб КАБ, що коригуються. Саме тому минулої суботи, 27 квітня, Україна відправила десятки далекобійних дронів до авіабази на півдні РФ та підірвала склад, повний «розумних» комплектів для КАБ.

Про це пише Forbes .

На відео та супутникових знімках наслідків атаки на авіабазу Кущовська, розташовану приблизно за 200 км від лінії фронту, зображені згорілі будівлі та купи КАБ. Знімки можуть вказувати на знищення щонайменше одного винищувача-бомбардувальника Су-34, які вважаються основними носіями КАБ.

Щоб змінити баланс вогневої потужності, знадобиться набагато більше одного рейду на бази з авіабомбами.

Можливості України завдавати шкоди російській тактичній авіації, яка особливо використовує бомби, що коригуються, стане ключовою для оборони, зазначили в Міноборони Великобританії.

З середини минулого року КАБ стали основним авіаційним боєприпасом російських ВПС. Ці грубі аналоги американських JDAM і французьких Hammer мають висувні крила, а радіус дії — близько 40 км. Вони дозволяють російським літакам діяти поза радіусом української ППО.

Кожна бомба КАБ містить сотні кг вибухівки, вибух залишає вирву глибиною 6 метрів і шириною близько 20.

«Усі будівлі та споруди просто перетворюються на яму лише після однієї бомби КАБ», — написав боєць 3-ї штурмової бригади Єгор Шугар .

КАБ — це диво-зброя для росіян, зазначила українська аналітична група DeepState, а Україна практично не має від них захисту. Залишається хіба що лише підривати склади, де ЗС РФ зберігають ці бомби перед встановленням по чотири штуки на бомбардувальники Су-34.

Невідомо, які саме українські дрони атакували Кущовську. Це могли бути і колишні радянські розвідувальні дрони з боєголовками замість камер чи безпілотні спортивні літаки.

Як би там не було, ця атака була масштабною. У РФ повідомили, що збили 66 дронів. Але не все. Один точно вразив, мабуть, головну мету рейду: сарай, повний авіабомб КАБ. Знищивши, можливо, десятки бомб, українські оператори дронів, дали своїм товаришам на передовий короткий перепочинок — на день або близько того.

Але знадобиться ще багато рейдів на російські бази, щоб суттєво обмежити російські атаки КАБів у довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, що експерт пояснив, чи є у нових партіях американської зброї на $61 млрд засоби захисту від КАБ.

Також повідомлялося, що, за даними ISW, для російського Міноборони масове виробництво ефективних РЕБ «Трійка» та «Вогник» є надто дорогим. Тому використовуються РЕБ «Лісочок» та «Волноріз», які не захищають від FPV.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

19 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

19 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

19 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

20 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

20 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

20 години ago