Росія використовує проти ЗСУ заборонену зброю

У США підтвердили, що російські військові використовують проти ЗСУ заборонену хімічну зброю, і такі випадки непоодинокі. Тому Держдеп США запровадив нові санкції проти Росії.

Про це йдеться в офіційній заяві Держдепу від 1 травня 2024 року. У США також зазначили, яку саме зброю окупанти застосовували проти ЗСУ.

Держдеп США офіційно заявив, що Росія використовує заборонену хімічну зброю на фронті і такі випадки непоодинокі. Зокрема, російські військові використовують хімічну речовину хлорпікрину.

Як заявляють у зовнішньополітичному відомстві США, російські військові також використовують хімічні засоби для придушення заворушень. Такі дії порушують Конвенцію про заборону хімічної зброї.

– Застосування таких хімічних речовин не є поодиноким випадком і, ймовірно, зумовлене прагненням російських військ витіснити українські сили з укріплених позицій та досягти тактичних переваг на полі бою, – заявили у Держдепі США.

Саме використання забороненої хімічної зброї стало приводом для запровадження нових санкцій проти Росії, про які США оголосили напередодні. Зокрема, обмеження наклали на понад 280 фізичних та юридичних осіб. Серед них війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту міноборони Росії, російський Науково-дослідний інститут прикладної акустики та 48-й Центральний науково-дослідний інститут російської міноборони. Відомо, що це інститути причетні до створення хімічної зброї.

Крім того, під дію санкцій також потрапили 4 приватні компанії, які також причетні до розробки хімічної зброї.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

18 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

18 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

18 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

19 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

19 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

19 години ago