“Може статися щось страшне”: ЗСУ на передовій ще не отримали допомогу від США, — Кулеба

Попри всі зусилля західних партнерів, постачання допомоги в Україну “відстають від графіка”. Про це в інтерв’ю Foreign Policy заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Між оголошенням пакета й моментом, коли український артилерист отримає більше снарядів, аби відстрілюватися від російських окупантів, існує часовий розрив. І цей момент ще не настав тому, що все, що було заявлено, все ще в дорозі. І в цей часовий проміжок можуть відбутися страшні речі, зокрема наступ російських військ на місцях”, – зазначив Кулеба.

Глава української дипломатії додав, що українські захисники “голодують” через брак артилерійських снарядів, а їхні позиції знищують. Через це в умовах війни важливе значення відіграє не лише кількість і якість того, що надається, але і терміни постачання.

“Коли я дивлюся на досягнення Росії у відновленні своєї військово-промислової бази, і на досягнення Заходу, ми маємо поглянути правді у вічі й визнати, що РФ ефективніша у своїх воєнних зусиллях. І це порушує перед Заходом головне питання. Якщо він не може бути досить ефективним у цій конкретній воєнній операції, то наскільки ефективним він може бути, якщо почнуться війни і кризи такого ж масштабу?” – додав міністр.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

24 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

1 день ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

1 день ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

1 день ago