Електронний кабінет військовозобов’язаного: у Міноборони назвали точну дату запуску в Україні

Як і передбачено новим законом про мобілізацію, електронний кабінет військовозобов’язаного має запрацювати з 18 травня. Нині він у розробці.

Про це розповіла заступник глави Міноборони з питань цифрової трансформації Катерина Чорногоренко в ефірі Радіо Свобода. За її словами, зараз відомство отримує всі необхідні документи, щоб він був доступний українським громадянам.

“Власне, з 18 травня у військовозобов’язаних буде обов’язок зареєструвати свої дані, а саме – номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання у трьох доступних форматах – у ТЦК та СП, через ЦНАП чи через електронний кабінет військовозобов’язаного”, — сказала вона.

Чорногоренко зазначила, що сам кабінет буде мобільним додатком, який можна завантажити через App Store або Google Play Market. За її словами, у додатку буде проста функція авторизації, у ході якої треба заповнити три поля та отримати інформацію з бази даних “Оберіг”, щоб подивитися, які дані є по людині у реєстрах.

Тобто оновити дані можна буде без візиту до ТЦК, а лише дистанційно.

“Надалі, для уточнення інших даних, якщо це буде потрібно, ТЦК зв’яжеться з військовозобов’язаним і надалі буде робота між військовозобов’язаним і безпосередньо працівником ТЦК… Оновити ці дані можна буде з будь-якої зручної точки, зокрема й з-за кордону”, — додала вона.

Заступник міністра висловила переконання, що цим функціоналом будуть користуватися 70-80% усіх військовозобов’язаних, оскільки це набагато зручніше, ніж ходити до ТЦК.

Зазначимо, що згідно з новим законом про мобілізацію, який набуде чинності вже з 18 травня, усі чоловіки від 18 до 60 років зобов’язані з’явитися до ТЦК для оновлення даних. Інформацію можна актуалізувати через електронний кабінет. На це дається 60 днів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

18 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

18 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

18 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

18 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

18 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

19 години ago