Site icon Експерт

Багато людей у світі не знають, з чого насправді роблять паприку

Паприка та її більш ароматний “двоюрідний брат” – копчена паприка – використовуються повсюдно. Можна було б подумати, що більшість людей хоча б приблизно знають, з чого вона робиться. Але, судячи з безлічі недавніх одкровень в інтернеті, це зовсім не так.

У пості австралійської харчової компанії Nutraorganics вони пояснили своїй аудиторії, що паприка – це не якась особлива рослина, а звичайний перець, який був висушений, пише IFL Science.

Як пояснюється, паприка виробляється з подрібнених солодких і м’яких перців. Гостріші сорти перцю були привезені в Європу іспанськими дослідниками Америки. Згодом європейці виводили все більш м’які сорти рослини, домагаючись солодшого смаку.

Перці, які використовують для паприки, незважаючи на схожість за солодкістю і м’якістю та приналежність до одного сімейства, довші й тонші, ніж болгарські перці, які продають, наприклад, у США. Гостріші різновиди паприки містять як чилі, так і солодкі сорти перцю, але в Угорщині – де паприка стала національною пряністю – в основному використовують солодкий варіант.

Коротше кажучи, у паприки немає власного дерева – адже це вже звичайна рослина, з якої роблять і інші види перцю.

Читати повну версію