Помічники Путіна: німецькі компанії беруть участь у “реконструкції” Маріуполя

Німецькі компанії допомагають російським окупантам реконструювати Маріуполь. Про це пише видання Tagesschau з посиланням на розслідування журналістів політичного журналу ARD Monitor.

Повідомляється, що Маріуполь посідає важливе місце в російській пропаганді. Зокрема тому, що це була одна з найжорстокіших битв повномасштабного вторгнення в Україну. Росіяни оточили місто, морили його населення голодом і під час атак не шкодували ні пацієнтів у лікарнях, ні мирних жителів.

Видання пише, що Маріуполь настільки важливий для російської пропаганди, що навіть сам президент РФ Володимир Путін відвідував його і говорив про відновлення.

Журналісти з’ясували, що реконструювати місто росіянам допомагає німецька компанія Knauf. Вона є світовим лідером з виробництва гіпсу. Фірма продовжує вести бізнес у Росії. У країні-агресорі продовжують працювати близько 4000 її співробітників.

Ба більше, як повідомляється, глава компанії був почесним консулом Росії понад два десятиліття. Він особисто зустрічався з Путіним. Кнауф не відмовився від свого звання після анексії росіянами Криму 2014 року, а 2018-го — критикував санкції Заходу проти РФ.

У компанії Knauf заявили журналістам, що у них є дочірня компанія, яка працює виключно на російському ринку. Однак на більшість запитань відповідати відмовилися.

У матеріалі йдеться, що у відновленні окупованого Маріуполя помітили також бетонні блоки компанії WKB Systems GmbH. Примітно, що головним акціонером компанії є російський олігарх Віктор Костянтинович Бударін.

Нагадаємо, що радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що росіяни активно переїжджають до Маріуполя. За його словами, окупаційна влада стимулює громадян почати життя з чистого аркуша на українській території. Для цього їх мотивують грошовою винагородою.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кабмін Шмигаля підтримав підвищення штрафів для водіїв до 25 000 грн

Кабінет Міністрів на своєму засіданні підтримав законопроєкт №11024, який передбачає заборону поїздок на автомобілях по…

16 години ago

У два регіони України йдуть похолодання, штормовий вітер та град: синоптик назвав дату

Червень увірвався в Україну високими градусами на тлі дощів та гроз. Проте вже незабаром спека поступиться…

17 години ago

Росія масовано вдарила по Україні: скільки ракет та “шахедів” збили

У ніч на 1 червня російські окупанти завдали потужного ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних…

17 години ago

Сонце готує новий удар по Землі: до чого призведе черговий спалах енергії

Сонячна активність невблаганно наростає, і наша космічна "подруга" готується до чергового потужного спалаху своєї неосяжної…

22 години ago

Чи можна пити каву на ніч: експерт зі сну розповів, кому це корисно

Зазвичай вважається, що вживання кави на ніч негативно впливає на сон. Однак Макс Кірстен, експерт зі сну…

22 години ago

Туреччина категорично проти відправлення військ НАТО до України: у МЗС пояснили чому

Поки країни НАТО обговорюють можливість відправлення іноземних військ до України, Туреччина висловилася категорично проти. Водночас влада…

22 години ago