Малюська пропонує всіх корупціонерів України відправляти на фронт: гучна заява

В Україні корупціонерів можуть відправити воювати до лав ЗСУ. 

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив міністр юстиції Денис Малюська.

«Корупціонерів, мені здається, можна абсолютно спокійно відправляти воювати», – переконаний він.

Малюська наголосив, що такі люди часто патріоти, просто їхній патріотизм своєрідний і вони жадібні. Він підкреслив, що в Україні десятиліттями культивували корупцію, і додав, що вона і зараз залишається поширеним явищем.

«Ну, тобто це явище було мега поширене. Безумовно, це треба викорінювати, але я не розумію, чому корупціонерів, як і інших, не можна відправляти на війну. Треба», – наголосив він.

Міністр юстиції також пригадав соцопитування, у якому більшість людей визнавали, що давали хабар у вигляді подарунка або гроші лікарям, освітянам, патрульним.

Нагадаємо, що, за словами заступниці міністра юстиції Олени Висоцької, в Україні розглядають мобілізацію різних категорій засуджених – зокрема, це стосується громадян з довічним позбавленням волі.

До слова, Веніславський також розповів, що Верховна Рада може ухвалити новий законопроєкт про мобілізацію у другому читанні вже до кінця березня. До документу внесено понад 4 тис. поправок.

Як відомо, 22 лютого президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію військових термінової служби. Згідно з проєктом, військовослужбовці строкової служби, строк яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені терміни, звільняються з військової служби в запас «у терміни, визначені указом президента».

Раніше Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про удосконалення проведення мобілізації і військового обліку. Водночас у розділі «дати та стан проходження» зазначається, що проєкт закону одержано парламентом і передано на розгляд керівництва. Так, уряд пропонує змінити призовний вік з 27 до 25 років. А ще – встановити обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кабмін Шмигаля підтримав підвищення штрафів для водіїв до 25 000 грн

Кабінет Міністрів на своєму засіданні підтримав законопроєкт №11024, який передбачає заборону поїздок на автомобілях по…

3 години ago

У два регіони України йдуть похолодання, штормовий вітер та град: синоптик назвав дату

Червень увірвався в Україну високими градусами на тлі дощів та гроз. Проте вже незабаром спека поступиться…

4 години ago

Росія масовано вдарила по Україні: скільки ракет та “шахедів” збили

У ніч на 1 червня російські окупанти завдали потужного ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних…

4 години ago

Сонце готує новий удар по Землі: до чого призведе черговий спалах енергії

Сонячна активність невблаганно наростає, і наша космічна "подруга" готується до чергового потужного спалаху своєї неосяжної…

9 години ago

Чи можна пити каву на ніч: експерт зі сну розповів, кому це корисно

Зазвичай вважається, що вживання кави на ніч негативно впливає на сон. Однак Макс Кірстен, експерт зі сну…

9 години ago

Туреччина категорично проти відправлення військ НАТО до України: у МЗС пояснили чому

Поки країни НАТО обговорюють можливість відправлення іноземних військ до України, Туреччина висловилася категорично проти. Водночас влада…

9 години ago