Categories: Туризм

Де провести 8 березня: 3 міста для ідеального відпочинку

Цілих 4 вихідних поспіль – це прекрасний привід зібрати речі і поїхати у коротку відпустку за кордон. Ось 5 найкращих напрямків для весняного відпочинку. Головні критерії вибору – наявність прямого рейсу та гарних локацій, а також відсутність жорстких карантинних обмежень.

Валенсія (Іспанія)

Іспанське місто гармонічно поєднує новітні райони з Океанографічним парком, Планетарієм, ботанічним садом та пам’ятками історії. Якщо вирахувати дорогу, то на екскурсію Валенсією у вас залишиться 3 повних дні. За цей час можна встигнути відвідати Містечко науки та мистецтв, ворота Серранос, площу Мерії, Кафедральний собор, арену для кориди Пласа де Торос та ще купу цікавих локацій.

  • Переліт

На дорогу доведеться витратити по 4 години в кожну сторону. На щастя, з Києва курсує прямий рейс, тож не треба буде робити пересадок. Проте й ціна квитків досить значна – від 312 євро в обидві сторони.

  • Готелі

Проживання у Валенсії дешевим не назвеш. За 3 ночі в бюджетному готелі доведеться заплатити не менше 90 євро. Звичайно, можна знайти і дешевші варіанти. Наприклад, зупинитися в хостелі або гуртожитку можна і за €32, але умови такого житла будуть на порядок нижчі.

Амстердам (Нідерланди)

Слід хоч раз тут побувати, щоб цілковито закохатися у це місто. В Амстердамі що не будинок – то пам’ятка історії та архітектури, що не вулиця – то туристичний центр. Мабуть тому тут завжди багато туристів. Зазвичай, для прогулянок вони обирають всесвітньо відомий квартал Червоних ліхтарів, Рейксмузеум, мост “Пітон”, музей Ван Гога, Королівський палац та парк Вондела.

  • Переліт

Рейс з Києва в Амстердам триває не більше трьох годин. Коштує дорога в обидві сторони на свята від 281 євро. Але чим ближче до 8 березня, тим сильніше підіймається вартість перельоту. Тому краще подбати про квитки завчасно.

  • Готелі

Амстердам пропонує великий вибір житла будь-якої цінової категорії. Найдешевші хостели за 3 ночі запросять від €57. Номери у готелях середнього класу обійдуться в €140 за увесь період відпустки. Люксові варіанти можуть коштувати до кількох тисяч євро за добу.

Відень (Австрія)

Місто вважається одним з найкращих для життя. Тут створені усі можливі умови для місцевих: зручна інфраструктура, велика кількіст культурних об’єктів, закладів харчування, торгових центрів, університетів… Та й туристи сумувати у Відні не будуть. Тут можна відвідати Ратушну площу, палац Шенбрунн, будівлю опери, зоопарк і величну споруду Бельведер.

  • Переліт

Злітати до Відня та повернутися у Київ можна усього за 140 євро. При цьому дорога триваю не більше 2 годин. То для прогулянок містом у вас буде більше часу.

  • Готелі

Ціни на житло у Відні стартують від 42 євро. За ці кошти можна 3 ночі провести у хостелі. Двомісний номер економ-класу коштуватиме від €55. Найдорожче обійдуться апартаменти в центрі. Їх ціна сягає кількохї сотень євро за добу.

Ольга Степанова

Recent Posts

74-річний Річард Гір з дружиною зʼявився на Каннському кінофестивалі-2024

74-річний американський актор Річард Гір відвідав Каннський кінофестиваль-2024 з дружиною Алехандрою Сільвою. Знімками 41-річна обраниця зірки "Красуні" поділилася в…

5 години ago

«Хрещений батько» ШІ вважає, що варто заборонити його військове використання

Інформатик Джеффрі Хінтон, якого називають «хрещеним батьком штучного інтелекту» за його великий внесок у розвиток…

5 години ago

Обмежено придатні чоловіки стануть необмежено придатними: роз’яснення Міноборони

Чоловіки, що мають статус обмежено придатних, можуть бути визнані або придатними, або непридатними до військової…

5 години ago

Робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.…

5 години ago

Підводні кабелі вразливі до шпигунства з боку китайських ремонтних кораблів, – WSJ

Підводні кабелі, які передають інтернет-трафік через Тихий океан, можуть бути вразливі для втручання з боку китайських ремонтних…

5 години ago

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

6 години ago