Плати і не вчися: директор київського ВНЗ торгувала дипломами

Директор Київського інституту водного транспорту імені гетьмана Петра-Коношевича Сагайдачного продавала дипломи та просила за свої “послуги” 500 доларів США. На отриманні чергового хабара жінку затримали правоохоронці.

Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років. Докладніше про затримання директора ВНЗ розповіли у прес-службі Київської міської проуратури.

Так, моряку запропонували офіційно заплатити на рахунок ВНЗ 20 000 гривень за “навчання” та на вимогу директора передати особисто їй в руки ще 500 доларів США.

Факт здирництва задукоментували

Гроші їй необхідно було заплатити за внесення відомостей про проходження моряком курсів підвищення кваліфікації осіб командного складу, які розпочалися ще у лютому 2023 року.

За ці кошти директор інституту обіцяла видати абітурієнту диплом без фактичного відвідування цих курсів та без складання підсумкових іспитів. Весь цей час, поки тривало його очне “навчання”, моряк знаходився на судні в територіальних водах Індонезії.

Під час отримання грошей жінку затримали у її кабінеті. Зловмисниці було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди було порушено кримінальне провадження. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 4 до 8 років.

Розслідування по цій справі триває.

Ольга Степанова

Recent Posts

74-річний Річард Гір з дружиною зʼявився на Каннському кінофестивалі-2024

74-річний американський актор Річард Гір відвідав Каннський кінофестиваль-2024 з дружиною Алехандрою Сільвою. Знімками 41-річна обраниця зірки "Красуні" поділилася в…

6 години ago

«Хрещений батько» ШІ вважає, що варто заборонити його військове використання

Інформатик Джеффрі Хінтон, якого називають «хрещеним батьком штучного інтелекту» за його великий внесок у розвиток…

6 години ago

Обмежено придатні чоловіки стануть необмежено придатними: роз’яснення Міноборони

Чоловіки, що мають статус обмежено придатних, можуть бути визнані або придатними, або непридатними до військової…

6 години ago

Робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.…

6 години ago

Підводні кабелі вразливі до шпигунства з боку китайських ремонтних кораблів, – WSJ

Підводні кабелі, які передають інтернет-трафік через Тихий океан, можуть бути вразливі для втручання з боку китайських ремонтних…

6 години ago

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

7 години ago