Від черг у військкоматах до цькування: у ЗСУ обурилися критикою на адресу працівників ТЦК

Росія може завдати Україні військової поразки через тих українців, які негативно ставляться до мобілізаційних заходів і критикують роботу співробітників ТЦК. Про це 24 березня написав в Facebook командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк.

На думку українського воєначальника, противник останнім часом спритно користується китайськими стратегічними принципами ведення війни, серед яких — руйнування задуму ворога без застосування своїх військ у бою.

“А деякі наші співгромадяни, на жаль, втратили розуміння, що їхні дії та публічні висловлювання перетворилися на потужну зброю в руках ворога. Який не полишав, не полишає і ніколи не полишить свого прагнення знищити Україну”, — пише Павлюк.

Командувач нагадав, що одразу після початку повномасштабного вторгнення Росії біля військкоматів збиралися черги добровольців. Однак минуло два роки, і тепер деякі громадяни “дійшли до цькування військових з ТЦК і моральної підтримки ухилення від захисту України”.

“З тодішньої єдності та згуртованості наш простір новин та обговорень так скотився не без допомоги наших чудових блогерів та вільних медіа. У стрічках новин безліч репортажів про “нещасних потопельників у Тисі” чи загони “бойових гуцулів”, — обурюється Павлюк.

Водночас, наголосив він, матеріали про роботу ТЦК, особливості проходження військової служби, необхідність виконання військового обов’язку майже відсутні.

Командувач також обурюється ставленням декого з українців до своїх співгромадян, які “пройшли пекло” на передовій, втратили здоров’я, вступили на службу в ТЦК, а тепер їх називають “людоловами”. Павлюк переконаний, що насамперед необхідно звернути увагу на неправомірні дії чоловіків, які відмовляються захищати країну.

Чому в усіх матеріалах про “неправомірні дії ТЦК” свідомо не береться найголовніший акцент: неправомірною насамперед є відмова чоловіків від свого конституційного обов’язку — захисту України? Вже не кажучи про те, що всі кадри на кшталт “пакування в бус” принципово не містять, що саме в поведінці героїв матеріалу призвело до таких наслідків. ” — підсумував Павлюк.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

16 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

17 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

17 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

17 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

17 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

17 години ago