Пенсія в Україні: хто щомісяця може отримувати майже 10 тисяч гривень

В Україні при мінімальній заробітній платі пенсія становить 2361 грн. Однак середня заробітна плата відкриває можливість отримання пенсії в розмірі 4741 грн. Якщо ж українець заробляє вдвічі більше за середню зарплату, його пенсія може сягати 9491,5 грн. Про це йдеться в матеріалі видання OBOZ.UA.

Зазначимо, що у формулі розрахунку пенсії необхідно помножити заробітну плату за останні три роки на відношення власної зарплати до середньої, на стаж у роках і на 1%. При цьому середня зарплата за останні три роки становить 13 547 грн.

Таким чином, за мінімальної заробітної плати в Україні, яка становить 8000 грн, можливо розраховувати на мінімальну пенсію в розмірі 2361 грн за наявності 35 років стажу.

Крім того, у матеріалі зазначають, що в Києві середній розмір пенсії сягає 7,8 тисячі гривень, що є найвищим показником у країні. На другому місці за рівнем середньої пенсії перебуває Рівненська область із сумою в 7,2 тисячі гривень, а на третьому — Донецька область із середньою пенсією в 7 тисяч гривень. Водночас середній розмір пенсії по всій країні становив 5743 гривні.

У Тернопільській області зафіксовано найнижчий розмір пенсії, всього 4399 гривень. Загальна кількість пенсіонерів становить 10 154 705 осіб. Середній розмір пенсії з початку року збільшився з 5385,25 до 5743,27 гривень, що становить приріст у 358 гривень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

20 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

21 годину ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

21 годину ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

21 годину ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

21 годину ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

21 годину ago