Українки відповіли, чи треба повертати чоловіків, які зараз за кордоном

У Львові жінок опитали, чи вважають за доцільне повертати чоловіків з-за кордону в рамках мобілізації.

Про це йдеться у відео “Новини.LIVE”, поширеному у мережі.

Так, одна з мешканок Львова відповіла на питання ствердно, адже в країні триває війна і комусь необхідно боронити рідну землю. Переконана, що в такий скрутний час не можна частині чоловіків відпочивати за кордоном “на морях”.

“Повертати ухилянтів з-за кордону, звичайно, потрібно. Тому що ми живемо у військовій країні, в якій іде повномасштабна війна. Хтось має боротись за наших дітей, за наше майбутнє, а хтось буде відпочивати собі у Португалії, купатись у морі і нормально себе почувати?”, – розповіла львів’янка.

Ще одна жителька відповіла, що повернення ухилянтів необхідне, однак, на її думку, держава зі свого боку має гарантувати достатню мотивацію та заохочення.

“Є люди, які вмотивовані, а є – невмотивовані, і тікають. Хотілось би, звичайно, щоб вони не кидали свою країну і ставали на її захист. Але також хотілося б, аби країна більше уваги приділяла таким людям і давала їм заохочення”, – йдеться у відповіді жінки.

У черговій відповіді однієї із львів’янок йдеться про те, що кожен громадянин своєї країни повинен бути знайомий із законодавством. Там чітко прописана необхідність стати на захист країни. З огляду на це, ухилянти мають бути повернені на батьківщину.

“Так, потрібно. Тому що це – громадяни України. І коли вони народжувались, вони мали читати Конституцію і знати закон. Так, вони потрібні країні наразі, тому їх потрібно повертати”, – переконана жителька Львова.

Ще одна жінка, якій поставили аналогічне запитання, відповіла, що чоловіки незаконно перетнули державний кордон, а відтак – мають повернутися додому та віддати громадянський обов’язок.

“Якщо чоловіки перетнули кордон незаконним шляхом, вони не мають підстав для того, щоб перебувати за кордоном зараз, вони повинні повернутися в Україну і віддати свій громадянський обов’язок державі, яка їм дала багато чого за ці роки”, – наголосила громадянка.

Остання учасниця опитування також відповіла ствердно, зауваживши, що в країні немає кому воювати.

“Уже немає кому воювати. Ті хлопці, які мали будувати цю державу, вони зараз знаходяться на війні”, – йдеться відповіді.

Ольга Степанова

Recent Posts

74-річний Річард Гір з дружиною зʼявився на Каннському кінофестивалі-2024

74-річний американський актор Річард Гір відвідав Каннський кінофестиваль-2024 з дружиною Алехандрою Сільвою. Знімками 41-річна обраниця зірки "Красуні" поділилася в…

29 хв. ago

«Хрещений батько» ШІ вважає, що варто заборонити його військове використання

Інформатик Джеффрі Хінтон, якого називають «хрещеним батьком штучного інтелекту» за його великий внесок у розвиток…

38 хв. ago

Обмежено придатні чоловіки стануть необмежено придатними: роз’яснення Міноборони

Чоловіки, що мають статус обмежено придатних, можуть бути визнані або придатними, або непридатними до військової…

49 хв. ago

Робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.…

57 хв. ago

Підводні кабелі вразливі до шпигунства з боку китайських ремонтних кораблів, – WSJ

Підводні кабелі, які передають інтернет-трафік через Тихий океан, можуть бути вразливі для втручання з боку китайських ремонтних…

1 годину ago

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

1 годину ago