Хімік Гліб Репіч, який нещодавно перевірив магазинний фарш на наявність сальмонели, зараз дослідив, чи є шкідливі мікроби у салатах з Новуса. Результатами дослідження він поділився зі своїми підписниками.
Про це пише Репіч в Instagram.
“Я знаю, що салати з Новуса мають попит і цей супермаркет вважається мажорним”. Тож я взяв для аналізу чотири салати: олів’є, оселедець під шубою, гостру закуску з плавленими сирками і салат оригінальний з копченою куркою”, – розповідає Репіч.
Усі зразки салатів хімік віддав у біолабораторію, щоб визначити, чи є у стравах шкідливі мікроби.
“Результати отримано, і у мене для вас невтішні новини. У трьох із чотирьох салатів – у гострій закусці, олів’є та шубі – виявлено бактерії групи кишкової палички. У гострій закусці знайшли Ranhella Aquatilis, в оселедці під шубою – Serra Liquefacins та Raoultella Terrigena, в олів’є – Raoultella Ornithinolytica та Serratia Liquefatiens. І тільки у салаті оригінальному бактерій кишкової палички не виявлено”, – говорить дослідник.
При цьому він додає, що в загальному мікробному числу олів’є перевищує норму мікробів в 100 разів, а оселедець під шубою – в 1000 разів.
“Це означає, що продукти використані для цих салатів, далеко не першої свіжості”, – пояснює Репіч.
На експеримент Репіча відреагувало багато українців, які залишили коментарі під його постом.
Що пишуть українці:
Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…
Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…
Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…
В Україні через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання, вводилися екстрені…
Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.
Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.