Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

Верховна Рада України ухвалила закон, який має стати важливим кроком у покращенні якості харчових продуктів та захисті здоров’я українців.

Закон вносить суворі обмеження на вміст трансжирів у продуктах та забороняє використання пальмової олії у певних категоріях харчової промисловості. Ці зміни спрямовані на зменшення ризиків для здоров’я населення та формування нової харчової культури.

  • Обмеження трансжирів: Тепер максимальний вміст трансжирів у продуктах не повинен перевищувати 2 г на 100 г жирів. Це допоможе знизити ризики серцево-судинних захворювань, діабету та ожиріння, оскільки трансжири давно визнані одним із найнебезпечніших складників їжі.
  • Заборона пальмової олії: Закон забороняє використання пальмової олії у виробництві традиційних молочних продуктів — молока, сметани, сиру, а також у дитячому харчуванні та кондитерських виробах. Це важливий крок для покращення складу продуктів, особливо тих, які споживають діти.
  • Прозорість для споживача: Виробники зобов’язані чітко вказувати на етикетках продукти, що містять трансжири або пальмову олію, даючи змогу споживачам робити усвідомлений вибір на користь здорового харчування.

Трансжири, які утворюються в результаті гідрогенізації олій, підвищують рівень шкідливого холестерину і збільшують ризики серцевих хвороб та діабету. Пальмова олія також містить насичені жири, що негативно впливають на організм. Ці зміни спонукатимуть харчову промисловість переходити на більш безпечні інгредієнти, а також мають захистити споживачів від потенційно небезпечних продуктів.

Коломієць Надія

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago