Верховна Рада України ухвалила закон, який має стати важливим кроком у покращенні якості харчових продуктів та захисті здоров’я українців.
Закон вносить суворі обмеження на вміст трансжирів у продуктах та забороняє використання пальмової олії у певних категоріях харчової промисловості. Ці зміни спрямовані на зменшення ризиків для здоров’я населення та формування нової харчової культури.
Трансжири, які утворюються в результаті гідрогенізації олій, підвищують рівень шкідливого холестерину і збільшують ризики серцевих хвороб та діабету. Пальмова олія також містить насичені жири, що негативно впливають на організм. Ці зміни спонукатимуть харчову промисловість переходити на більш безпечні інгредієнти, а також мають захистити споживачів від потенційно небезпечних продуктів.
Навіть під час воєнного стану, деякі підприємства та організації мають право бронювати військовозобов’язаних працівників від мобілізації…
В сучасному світі залишається зовсім небагато часу на часте прибирання в будинку. Тому більшість українців…
Інтенсивне використання соцмереж може мати небезпечні наслідки для психічного здоров’я. Нещодавнє масштабне дослідження виявило зв’язок…
Під час нещодавнього звернення з Овального кабінету Дональд Трамп зробив одразу дев’ять неточних або неправдивих…
Цибуля може бути не тільки доповненням до салатів, супів, а також і головним інгредієнтом при…
В Мережі з'явилися фото рекламних банерів, які закликають молодь приєднуватися до служби в Силах оборони…