Ціни на овочі та фрукти: експерти спрогнозували вартість продуктів у травні

Ціни у травні в Україні на деякі продукти можуть зрости, зокрема це стосується вартості яблук та винограду. Інна Сало, головна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки”, повідомила “24 Каналу” подробиці.

Яблука можуть зрости до 27 гривень за кілограм. Вартість винограду також здатна продемонструвати динаміку зростання до 285 гривень за кілограм.

Ціна на апельсини очікується до 75 гривень. Вартість лимонів у травні становитиме до 57 гривень. Банани реалізовуватимуть за ціною до 70 гривень, мандарини до 77 гривень.

Капусту білокачанну на українських ринках продаватимуть за ціною до 14 гривень за кілограм (-1,3 %), картоплю – до 25 гривень за кілограм (-4 %), буряк – до 25 гривень за кілограм (-7 %). Ріпчаста цибуля реалізовуватиметься до 15 гривень за кілограм (-4 %), а морква – до 14 гривень за кілограм (-5 %).

Ціна на молоду капусту та картоплю у травні, з розширенням обсягів їхньої реалізації може знизитися. Очікується вартість на рівні до 45 гривень за кілограм та 30 гривень за кілограм відповідно.

За прогнозними оцінками науковців Інституту аграрної економіки, у травні 2024 року очікується незначне здорожчання плодових. На цю продукцію впродовж квітня 2024 року ціни також зросли.

Як вказано у повідомленні, станом на 23 квітня 2024 року порівняно з 31 березня цього року банани здорожчали до 69,40 гривні за кілограм (+6,9 %), лимони – до 56,40 гривні за кілограм (-3,8 %), апельсини здешевшали до 70,52 гривні за кілограм (-1,4 %), мандарини – до 76,33 гривні за кілограм (+24,8 %), виноград – до 279,44 гривні за кілограм (+6,34 %), а яблука – до 25,39 гривні за кілограм (+29,5 %).

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

3 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago